search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:01
MENU CLOSE

Το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του Έμπολα στην Ευρώπη

07.10.2014 06:26
Το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του Έμπολα στην Ευρώπη - Media

Μόλις προχθές ειδικοί διατύπωναν εκτιμήσεις ότι ο Έμπολα είναι πιθανό να χτυπήσει την πόρτα της Ευρώπης έως τα τέλη του μήνα.  Ένα 24ωρο αργότερα, το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού του Έμπολα στην Ευρώπη, και όχι πια στην αφρικανική ήπειρο, ήταν ήδη γεγονός. 

(Αναδημοσίευση από «Τα Νέα»/Κίττυ Ξενάκη)
 
Μόλις προχθές ειδικοί διατύπωναν εκτιμήσεις ότι ο Έμπολα είναι πιθανό να χτυπήσει την πόρτα της Ευρώπης έως τα τέλη του μήνα. Ένα 24ωρο αργότερα, το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού του Έμπολα στην Ευρώπη, και όχι πια στην αφρικανική ήπειρο, ήταν ήδη γεγονός. Μια Ισπανίδα νοσηλεύτρια, εργαζόμενη στο νοσοκομείο Carlos III της Μαδρίτης όπου έχουν υποκύψει στον ιό από τα μέσα Αυγούστου δύο Ισπανοί καθολικοί ιεραπόστολοι που μολύνθηκαν στην Αφρική, εισήχθη χθες το πρωί σε άλλο νοσοκομείο της πόλης, το Alcorcon, με πολύ υψηλό πυρετό. Λίγες ώρες αργότερα η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Ανα Μάτο επιβεβαίωνε δημοσίως τη διάγνωση. Η νοσηλεύτρια νοσηλεύεται σε καραντίνα και ακόμη 30 ιατροί και νοσηλευτές που είχαν έλθει σε επαφή με τους άτυχους ιερείς τελούν υπό παρακολούθηση.
 
Η Ισπανίδα υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστική, διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών. Γεγονός παραμένει όμως πως η κρίση του Έμπολα εισέρχεται σε νέο στάδιο. Μέχρι χθες όλα τα κρούσματα που είχαν καταγραφεί εκτός της Δυτικής Αφρικής, είτε στην Ευρώπη είτε στις ΗΠΑ, ήταν άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον ιό σε αφρικανικό έδαφος.
 
Η Ισπανίδα υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διευκρινιστεί η πηγή της μόλυνσης και αν τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφαλείας». Ωστόσο, όταν ρωτήθηκαν για την πιθανότητα να μόλυνε με τη σειρά της η νοσηλεύτρια άλλους ανθρώπους όσο βρισκόταν σε άδεια, στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνώριζαν χθες το βράδυ πως δεν είχαν ακόμα πολλές πληροφορίες για το περιβάλλον της, πέραν του ότι είναι παντρεμένη και δεν έχει παιδιά.
 
3.338 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Έμπολα σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ τα κρούσματα στη Δυτική Αφρική φτάνουν τα 7.178. Θεραπεία με πειραματικό φάρμακο ξεκίνησε χθες ο Λιβεριανός που νοσηλεύεται στο Ντάλας του Τέξας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:59