search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:42
MENU CLOSE

Μπάμπης Στόκας

08.08.2010 11:43
Μπάμπης Στόκας - Media

Άλλος ένας δίσκος. Άλλο ένα τίποτα. Είναι να απορεί κανείς πώς ο Μπάμπης Στόκας, μετά τη θριαμβευτική του πορεία με τους Πυξ Λαξ, δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά με κανέναν από τους προσωπικούς του δίσκους, ούτε δυστυχώς με τον πρόσφατό του «Βόλτα», στον οποίο αναπαράγει την ίδια μετ-εφηβική διάθεση που υπήρξε στο συγκρότημά του είκοσι χρόνια πριν. Σίγουρα, φταίνε τα τραγούδια.

Φταίνε τα τραγούδια…

Άλλος ένας δίσκος. Άλλο ένα τίποτα. Είναι να απορεί κανείς πώς ο Μπάμπης Στόκας, μετά τη θριαμβευτική του πορεία με τους Πυξ Λαξ, δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά με κανέναν από τους προσωπικούς του δίσκους, ούτε δυστυχώς με τον πρόσφατό του «Βόλτα», στον οποίο αναπαράγει την ίδια μετ-εφηβική διάθεση που υπήρξε στο συγκρότημά του είκοσι χρόνια πριν. Σίγουρα, φταίνε τα τραγούδια. Δεν τον πήραν απ’ το χέρι, δεν τον πήγαν πουθενά. Είναι θέμα υλικού και, βέβαια, αισθητικής. Στις καλοκαιρινές του συναυλίες, επίσης μια από τα ίδια. Περιοδεύει με τον Δημήτρη Σταρόβα και τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο σε ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να κάνει ό,τι κάνει εδώ και χρόνια η ομάδα Παπακωνσταντίνου – Ζουγανέλη – Μπουλά. Αν όμως έχει κουράσει το πρωτότυπο, τι μπορεί να καταφέρει το αντίγραφο; Ο Μπάμπης Στόκας εισέπραξε στη ζωή του πολλή αγάπη. Δικαιολογημένα, αφού ήταν μέλος της πιο δημοφιλούς στο νεανικό κοινό τριανδρίας του ελληνικού τραγουδιού. Κι ενώ ο Φίλιππος Πλιάτσικας κατάφερε μετά τους Πυξ Λαξ να βρει τον προσωπικό του δρόμο, εκείνος έμεινε εκκρεμής, αν και διαθέτει καλύτερη φωνή από αυτή του Πλιάτσικα. Ο ένας προχώρησε, άλλαξε ρυθμούς στα κομμάτια του, έβαλε μέχρι και ράπερ να τον συνοδεύει. Δεν νόθευσε τη μουσική του, απλώς εκσυγχρονίστηκε. Ο άλλος έμεινε κολλημένος στα παλιά. Σαν έναν παππού που λέει τα ίδια και τα ίδια παραμύθια στα εγγόνια του, χωρίς όμως την αίγλη που αποκτά στον χρόνο ένα τέτοιο παραμύθι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:41