18/01/2019 14:39:49

«Βέλη» Κουμουτσάκου κατά Δούρου για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

«Βέλη» Κουμουτσάκου κατά Δούρου για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας - Media

Για αδιαφορία και αναποτελεσματικότητα κατηγόρησε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πρόσκειται στη ΝΔ, διότι η Περιφέρεια Αττικής είναι η μόνη Περιφέρεια της Ελλάδας που δεν απέστειλε στο υπουργείο Εργασίας κατάλογο με θέσεις εργασίας για 5μηνη απασχόληση.
 
Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, στις 14 Νοεμβρίου 2014 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από κοινού με το διοικητή του ΟΑΕΔ, τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας παρουσίασαν την κατανομή των θέσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».
 
Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 200.000.000 ευρώ, αφορά 50.000 άνεργους (σε 110 ειδικότητες), οι οποίοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες) και σε άλλους δημόσιους φορείς. Ήδη, όπως είπε, το υπουργείο Εργασίας με επιστολή του στις 02.06.2014 προς την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος είχε ζητήσει την καταγραφή των αναγκών σε θέσεις εργασίας σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Όλες οι Περιφέρειες ανταποκρίθηκαν πλην της Περιφέρειας Αττικής.
 
Από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής διατυπώθηκε για άλλη μια φορά η άποψη ότι διαφωνεί με την πρακτική της ολιγόμηνης απασχόλησης εργαζομένων, διότι δεν επιλύει το πρόβλημα της ανεργίας, επιτείνει το πρόβλημα της φτωχοποίησης του πληθυσμού και καταλύει την έννοια της μόνιμης και σταθερής εργασίας.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.