search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:34
MENU CLOSE

Ένας δεκατριάχρονος έπιασε τον σταυρό στην Θεσσαλονίκη

06.01.2015 12:22
Ένας δεκατριάχρονος έπιασε τον σταυρό στην Θεσσαλονίκη - Media

Με λαμπρότητα, παρουσία των τοπικών πολιτικών, εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η τελετή των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη.

Με λαμπρότητα, παρουσία των τοπικών πολιτικών, εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η τελετή των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη.

Το σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα στην παλιά παραλία, ένας 13χρονος, μεταξύ των είκοσι που αψηφώντας το δριμύ ψύχος βούτηξαν στα νερά, εκ των οποίων και τρεις ανήλικοι.

Με το άκουσμα του "Εν Ιορδάνη…" οι είκοσι άνδρες έπεσαν στη θάλασσα από σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μετά τη ρίψη του σταυρού στα νερά. Ο 13χρονος Νίκος Ταρνανίδης ήταν εκείνος που τον έφτασε πρώτος και τον έπιασε, καταχειροκροτούμενος από επισήμους και κόσμο. Αργότερα πλαισιωμένος από τον πατέρα του Γιάννη και τον 10χρονο αδελφό του μίλησε στους δημοσιογράφους.

"Κολυμπάω οκτώ χρόνια πάω στο Ναυτικό Ομιλο Μακεδονίας. Ηθελα να δώσω ένα μήνυμα : Υγεία, χαρά και ευτυχία" είπε ο 13χρονος που μετακόμισε οικογενειακώς πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, από τα Γιαννιτσά.

"Να μην κλείσουν τα κολυμβητήρια, αυτό είναι το σημαντικό" τόνισε ο πατέρας του Γιάννης Ταρνανίδης.

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ανθιμου και ακολούθησε πομπή επί της οδού Αγίας Σοφίας, μπροστά από το τιμητικό άγημα, μέχρι την παλιά παραλία.

Στην τελετή παρέστη ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Σταύρος Καλαφάτης, πρώην υπουργοί, βουλευτές και γενικοί γραμματείς, υποψήφιοι βουλευτές και στελέψη κομμάτων, όπως οι Κ. Γκιουλέκας, Γ. Αμανατίδης, Π. Κοκκόρης,Σ. Σιμόπουλος, Π.Ψωμιάδης, Ν. Παυλίδου, Σ. Πέγκας, Χ.Ταχιάου, Γιάννης Ιωαννίδης, κ.α.

"Παρά τις αντίθετες προβλέψεις για κακοκαιρία, η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία είναι καταγάλανη ε, και η υπόλοιπη Ελλάδα αύριο, όλοι μαζί, το ίδιο είμαστε" είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης 'Ανθιμος, την ώρα που ένα λευκό περιστέρι αφέθηκε να πετάξει ψηλά στον ουρανό. "Προσευχή να κάνουμε και σύνεση και αγάπη και ομόνοια να έχουμε" πρόσθεσε.

Η τελετή ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι. Οι είκοσι που έπεσαν στα νερά για τον σταυρό αποβιβάστηκαν απο το σκάφος που επέβαιναν στην παραλία της πόλης, όπου συγγενείς καθώς και παρευρισκόμενοι, τους ασπάστηκαν και τους ευχήθηκαν και του χρόνου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:34