search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:09
MENU CLOSE

Τι είπε ο Βαρουφάκης στο Σίτι για ΟΠΑΠ, ΟΣΕ, φυσικό αέριο

04.02.2015 10:38
Τι είπε ο Βαρουφάκης στο Σίτι για ΟΠΑΠ, ΟΣΕ, φυσικό αέριο - Media

Τα χαρτιά της κυβέρνησης αναφορικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων φέρεται να άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ενώπιον πολυπληθούς ομάδας επενδυτών στο Σίτι του Λονδίνου.

 
Τα χαρτιά της κυβέρνησης αναφορικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων φέρεται να άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ενώπιον πολυπληθούς ομάδας επενδυτών στο Σίτι του Λονδίνου.
 
Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, ο Γιάννης Βαρουφάκης «έδωσε προχθές δείγματα ότι αντιμετωπίζει με ευελιξία το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων».
 
Σύμφωνα πάντα με ΤΑ ΝΕΑ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «δεν έχει τίποτα εναντίον του ΟΠΑΠ» και παρότι θεωρεί «πως η ιδιωτικοποίησή του ήταν κακή συμφωνία για το ελληνικό Δημόσιο, δεν θα την αναστρέψει».
 
«Άφησε να εννοηθεί, εξάλλου, ότι δεν θα πει όχι ούτε στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, παρότι απέφυγε να συζητήσει αναλυτικά για το θέμα».
 
Χαρακτήρισε δε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι παραμένει μονοπωλιακή η δομή της αγοράς φυσικού αερίου αναφερόμενως προφανώς, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, «στο άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου, για την οποία είχε ετοιμάσει νομοσχέδιο η προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να προλάβει να το ψηφίσει».
 
Από τη πλευρά τους οι επενδυτές «χαρακτήρισαν θετικό το γεγονός ότι δεν θέληση να ακολουθήσει τακτική αντιπαράθεσης και τους διαφώτισε σε ό, τι αφορά τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης».
 
Στη συνάντηση, που αποτέλεσε μια πρωτοβουλία των Bank of America Marrill Lynch και Deutsche Bank, παραβρέθηκαν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι επενδυτικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων και μεγάλοι οίκοι.
 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ/ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:05