search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:35
MENU CLOSE

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» στο Μέγαρο Μουσικής

10.02.2015 15:25
«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» στο Μέγαρο Μουσικής  - Media

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» με τις αναπάντεχες περιπέτειές του και τις διαρκείς ανατροπές του, το βιβλίο που μάγεψε τόσες γενιές παιδιών σε όλη την υφήλιο…

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» με τις αναπάντεχες περιπέτειές του και τις διαρκείς ανατροπές του, το βιβλίο που μάγεψε τόσες γενιές παιδιών σε όλη την υφήλιο, μεταμορφώνεται σε ένα περιπετειώδες θεατρικό και μουσικό ταξίδι, γεμάτο δράση, χιούμορ, ζωντανή μουσική και βιντεοπροβολές, στο Μέγαρο Μουσικής.
 
«Επιλέξαμε αυτό το έργο για δύο, κυρίως, λόγους. Είναι ένα μυθιστόρημα πολύ αγαπημένο και πολυδιαβασμένο και επίσης είναι ένα ταξίδι σε τέσσερις ηπείρους και επτά χώρες, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις και να γνωρίσεις μουσικές και λαούς. Η πολυπολιτισμική διάσταση του έργου, σε συνδυασμό με το κυνήγι του χρόνου, είναι πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία» ανέφερε η σκηνοθέτης Τατιάνα Λύγαρη,(φωτογραφία) στη συνέντευξη Τύπου.
 
Η παράσταση, την οποία έχουν παρακολουθήσει από τον Δεκέμβριο περισσότεροι από 20.000 θεατές, συνδυάζει τον μουσικό πλούτο και τη σύγχρονη χιουμοριστική γλώσσα με εντυπωσιακά διαδραστικά βίντεο, προσφέροντας ένα συναρπαστικό ταξίδι. Η πρωτότυπη μουσική του Μηνά Αλεξιάδη ερμηνεύεται ζωντανά από μουσικούς του συγκροτήματος Vice Versa, με ποικιλία οργάνων που αποδίδουν διαφορετικά στιλ και ιδιώματα από όλο τον κόσμο, σε συνδυασμό με ευφάνταστες χορογραφίες. Η νέα θεατρική διασκευή του Γιώργου Γαλίτη ακολουθεί το ευαίσθητο, συχνά εύθυμο πνεύμα του μυθιστορήματος, ενώ τα υπέροχα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ απογειώνουν την παιδική φαντασία.
 
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από έξι ετών και πάνω και θα παρουσιάζεται έως τον Απρίλιο στο Νέο Εκθεσιακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:34