search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:22
MENU CLOSE

Η πιο κρίσιμη μέρα του «πολέμου» γράφουν τα Διεθνή ΜΜΕ

20.02.2015 07:04
Η πιο κρίσιμη μέρα του «πολέμου» γράφουν τα Διεθνή ΜΜΕ - Media

Η Ελλάδα κυριαρχεί και σήμερα στο διεθνή Τύπο.
Από τα σενάρια που «επεξεργάζονται» δεν λείπει και το ενδεχόμενο Grexit, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και τα σενάρια για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων. 

Η Ελλάδα κυριαρχεί και σήμερα στο διεθνή Τύπο.  
Από τα σενάρια που «επεξεργάζονται» δεν λείπει και το ενδεχόμενο Grexit, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και τα σενάρια για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.
Σε κάθε περίπτωση τα περισσότερα δημοσιεύματα εστιάζουν στη σκληρά αρνητική στάση των Γερμανών και στην αρνητική τους απάντηση πριν καν γίνει το Eurogroup.
 
Ο Economist μιλά για «μοναδική ευκαιρία» που έχασε η Ελλάδα.
Το άρθρο με τίτλο: «Η Ελλάδα είχε μία ευκαιρία να κάνει την Ευρωζώνη να δουλέψει καλύτερα. Τα έκανε θάλασσα», συνοδεύεται από ένα σκίτσο με το Γιάννη Βαρουφάκη να κρατά ένα όπλο και να μονομαχεί με το ευρώ.

Στο κείμενο αναλύονται οι τελευταίες ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης. Τονίζεται πως έγιναν λάθη από την ελληνική πλευρά στις διαρροές των τελευταίων ημερών, λόγω μικρής εμπειρίας.

 
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο διεθνή τύπο είναι το δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο: «Οι Γερμανοί αποκρούουν τον Δούρειο Ίππο». Ενώ και το Reuters αναφέρει: «Η Γερμανία καθυστερεί το αίτημα της Ελλάδας για δανειακή παράταση». Στο κείμενο αναφέρεται στην άρνηση των Γερμανών ως προς το κείμενο γιατί σε αυτό δεν υπάρχει η δέσμευση της Ελλάδας για τη συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος. 


 
Ο δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέισον, ο, ο οποίος είχε φέρει στο φως και το έγγραφο Μοσκοβισί, σχολίασε χθες το βράδυ στον προσωπικό του λογαριασμό στο  Twitter σχετικά με το σημερινό Eurogroup.

«Αύριο (Παρασκευή) θα μάθουμε εάν την Ευρωζώνη την κυβερνούν η γερμανική δεξιά, η βαλτική δεξιά και η ισπανική δεξιά, ή οι χώρες μέλη.»

 
Η Telegraph επαναφέρει το ενδεχόμενο του Grexit σε άρθρο με τίτλο. «Μην πανικοβάλλεστε: Ο ουρανός δεν θα πέσει εάν η Ελλάδα αποφασίσει να βγει από το ευρώ». Στο αρκετά δεικτικό κείμενο αναφέρεται: «Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στο Eurogroup – αλλά υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα απ’ ότι παλαιότερα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να χρεοκοπήσει. Οι Έλληνες και οι Γερμανοί αρνούνται να κάνουν πίσω και αυτό σημαίνει πως μια πλήρης ρήξη είναι πολύ πιθανή», αναφέρει και τονίζει πως αν και στην αρχή οι αγορές θα αντιδράσουν λίγο ανήσυχα τελικά «δεν θα υπάρξει παγκόσμια ήττα, ούτε κραχ…Είναι πολύ μικρή για να έχει σημασία», τονίζει.


 

Οι New York Times εστιάζουν στην αρνητική στάση της Γερμανίας, όπως και o Guardian.


 
Ο Guardian σε βασικό άρθρο του σχολιάζει την απόφαση της Γερμανίας να πει όχι στο αίτημα της Ελλάδας. «Η Γερμανία αρνείται στην Ελλάδα μια τιμητική παράδοση για χάρη της λιτότητας», είναι ο τίτλος του άρθρου στο οποίο αναφέρεται πως ουσιαστικά ο «Τσίπρας έχει το ηθικό και το πνευματικό προβάδισμα μπαίνοντας στις συζητήσεις της Παρασκευής στις Βρυξέλλες».
 
Το BBC αναφέρει ότι όλα είναι έτοιμα για τις, ζωτικής σημασίας, συνομιλίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:17