22/07/2019 19:11:46

Πέθανε ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης

Πέθανε ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης - Media
Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο πρώην διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, διδάκτωρ σεισμολογίας Γιώργος Σταυρακάκης, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γ.Σταυρακάκης γεννήθηκε το 1954 στην Ιεράπετρα Κρήτης και είχε διατελέσει μεταξύ άλλων και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.
 
Ο Γ. Σταυρακάκης, διδάκτωρ σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) (1983-1987) και συνέχισε ως σεισμολόγος- ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (1989-1994). Μάλιστα διετέλεσε διετέλεσε διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για 8 έτη (1995-2008), περίοδο κατά την οποία το Ινστιτούτο ανέπτυξε πλούσιο έργο.
 
Ήταν για πολλά χρόνια μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Διετέλεσε  Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (1997-2005) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (1999-2000).
Εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.
 
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο στις 11 το πρωί στο κοιμητήριο Μελισσίων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.