search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:46
MENU CLOSE

Ένα σινιάλο Πολιτισμού από τον «Φλοίσβο»!

01.03.2015 22:00
Ένα σινιάλο Πολιτισμού από τον «Φλοίσβο»! - Media

Από αυτή την Κυριακή και για δεκαπέντε (!) μέρες, στο ιστορικό κτήριο του Φλοίσβου, στην παραλία του Φαλήρου, θα συμβούν υπέροχα πράγματα.

Από αυτή την Κυριακή και για δεκαπέντε (!) μέρες, στο ιστορικό κτήριο του Φλοίσβου, στην παραλία του Φαλήρου, θα συμβούν υπέροχα πράγματα. Κάθε βράδυ μια ξεχωριστή εκδήλωση, ένα μεγάλης διάρκειας φεστιβάλ για τη μουσική, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, το θέατρο.

Η «ψυχή» της εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας» Βάσω Παπαντωνίου είχε αυτή την ιδέα, την οποία μοιράστηκε με ενθουσιασμό ο δήμαρχος της περιοχής Διονύσης Χατζηδάκης, που ευγενικά παραχώρησε κτήριο και δυναμικό για να γίνει πραγματικότητα αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα.

Η Λυρική Σκηνή και ο Μύρωνας Μιχαηλίδης, το Εθνικό Θέατρο και ο Σωτήρης Χατζάκης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Ξένια Καλδάρα, το Τρίτο Πρόγραμμα και ο Χρίστος Παπαγεωργίου, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Τίτος Πατρίκιος, η Ντόρα Γιαννακοπούλου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Περικλής Χούρσογλου και ο Τάκης Παπαγιαννίδης, ο Βασίλης Νικολαΐδης, η Δήμητρα Χατούπη, ο Παρασκευάς Καρασούλος και η «Μικρή Άρκτος», ο Γ. Μπαστιάς, σπουδαίοι καταξιωμένοι και νεότεροι μουσικοί και λυρικοί τραγουδιστές, όπως η Μυρσίνη Μαργαρίτη, ο Τάσος Αποστόλου, η Ναταλία Γεράκη, ο Μιχάλης Παπαπέτρου, η Μαρία Μπιλντέα και ο βασίλης Αγροκώστας, ο Διονύσης Μαλούχος με τον Σόλωνα Ραπτάκη και τη Μυρτώ Τζέλησι, ο Στέλιος Μούστος, ο Μιχάλης Σουρβίνος, η Εριφύλλη Γιαννακοπούλου και ο Χρόνης Μπάνος, αγαπημένοι ηθοποιοί, όπως ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Νίκος Χύτας, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, η Κερασία Σαμαρά, ο Δημήτρης Μαύρος και η Θεοδώρα Σιάρκου, όλοι αγκάλιασαν το φεστιβάλ με την ψυχή τους.

Στόχος, να γίνει το έργο της Εταιρείας γνωστό, να έλθουν οι μαθητές των σχολείων και των ωδείων του Φαλήρου κοντά στην τέχνη, να γνωρίσουν το σύμπαν του μύθου που λέγεται Μαρία Κάλλας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, στον πρώτο όροφο θα λειτουργεί έκθεση με κοστούμια, επιστολές, αντικείμενα και πορτρέτα της Κάλλας, ενώ θα προβάλλονται σε οθόνες ντοκιμαντέρ για τη ζωή της. Μαθητές των γυμνασίων Φαλήρου θα διαγωνιστούν γράφοντας μια έκθεση για την Κάλλας και οι καλύτερες θα βραβευτούν την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 15 Μαρτίου, στη μεγάλη γιορτή των παιδιών.

Μακάρι μετά τον «Φλοίσβο» το σινιάλο να βρει κι άλλους φάρους Πολιτισμού…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:45