Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΜετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, ο ΟΤΕ αποφάσισε να αποχωρίσει για οικονομικούς λόγους, από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2010.
Μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, ο ΟΤΕ αποφάσισε να αποχωρίσει για οικονομικούς λόγους, από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2010.
Σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο η έξοδος του ΟΤΕ από την «Wall Street» έχει σαν απώτερο στόχο, να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και να σταματήσει η πολυπλοκότητα των οικονομικών αναφορών. Επίσης, ο οργανισμός θα φύγει από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διότι οι διαπραγματεύσεις των μετοχών του παρουσιάζουν μικρότερη ρευστότητα σε σχέση με τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Οι διαδικασίες αποχώρησης θα διαρκέσουν μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2010 αλλά ο ΟΤΕ θα συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των επενδυτών του στις ΗΠΑ, να τηρεί τα υψηλότερα επίπεδα εταιρικής διακυβέρνησης, και να παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση στα Αγγλικά.
Τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ για ο πρώτο τρίμηνο του 2010, πήραν την κατηφόρα κατά 75,5% σε σχέση με πέρυσι, χάνοντας 202,7 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή ο οργανισμός δεν αναμένει ότι η μείωση των εσόδων σε όλες τις δραστηριότητες του θα παραμείνει, κατά το υπόλοιπο του 2010, στα επίπεδα του α’ τριμήνου 2010.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.