Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Κρέας αλόγου σε σκευάσματα αλλαντικών που πωλούνταν σε κατάστημα στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, εντόπισε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης
Κρέας αλόγου σε σκευάσματα αλλαντικών που πωλούνταν σε κατάστημα στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, εντόπισε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί.
Ειδικότερα, η υπηρεσία εντόπισε στο εν λόγω κατάστημα ποσότητα αλλαντικών (7,640 kg), τα οποία εισήχθησαν από τη Ρουμανία και προχώρησε σε δειγματοληψία. Μετά από σχετική εξέταση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο εφαρμοσμένων βιοεπιστημών στο δείγμα, ανιχνεύθηκε παρουσία DNA αλόγου σε ποσοστό άνω του 50%, αναμεμειγμένο στο βόειο κρέας.
Η υπηρεσία προχώρησε στη δέσμευση της συγκεκριμένης ποσότητας αλλαντικών, ενώ θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω εξετάσεις του δείγματος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπεριέχει φενιλβουλταζόνη (φάρμακο που χορηγείται σε ζώα, κυρίως σε άλογα).
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.