search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:15
MENU CLOSE

Παραμένουν τα ερωτηματικά για το θάνατο του Μπερεζόφσκι

24.03.2013 12:00
Παραμένουν τα ερωτηματικά για το θάνατο του Μπερεζόφσκι - Media

Χωρίς να δώσουν απαντήσεις για το θάνατο του Ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι  έληξαν οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας στο σπίτι που βρέθηκε νεκρός, καθώς δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνα υλικά από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό .

Χωρίς να δώσουν απαντήσεις για το θάνατο του Ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι  έληξαν οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας στο σπίτι που βρέθηκε νεκρός, καθώς δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνα υλικά από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων ερευνητές ειδικευμένοι σε πυρηνικές, ραδιολογικές, βιολογικές και χημικές απειλές διεξήγαν έρευνα αλλά σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία «όλα ήταν καθαρά».

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Σάιμον Μπόουντεν δήλωσε πως «υπό το φως των συμπερασμάτων των ειδικά εκπαιδευμένων ερευνητών» ήρθη στο μεγαλύτερο μέρος του ο αποκλεισμός της περιοχής γύρω από την ιδιοκτησία, στον οποίο είχε προχωρήσει νωρίτερα η αστυνομία.

«Το εγκληματολογικό τμήμα διεξάγει τώρα μια πλήρη και σε βάθος έρευνα για να προσδιορίσει τις συνθήκες του θανάτου του Μπερεζόφσκι» διευκρίνισε η αστυνομία. 

Ο Μπερεζόφσκι, διαφωνών και επικριτής επί σειρά ετών του Βλαντίμιρ Πούτιν, πέθανε σε ηλικία 67 ετών στην κατοικία του κοντά στο Άσκοτ. Οι συνθήκες θανάτου του 67χρονου μεγιστάνα που είχε λάβει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία είναι ασαφείς, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι αυτοκτόνησε έχοντας χάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Ρώσους επιχειρηματίες και μέλος της ομάδας των αυτοεξόριστων πολέμιων του Πούτιν στο Λονδίνο και είχε σχέσεις με τον πρώην μυστικό πράκτορα Αλεξάντρ Λιτβινένκ, ο οποίος πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο, μια ραδιενεργή ουσία, το 2006.

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Channel One, ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο στο σπίτι του στο Σάρεϊ. Είχε υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο Vesti 24 ότι ο Μπερεζόφσκι είχε ζητήσει συγνώμη από τον πρόεδρο Πούτιν σε χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει στον ρώσο πρόεδρο πριν από περίπου δύο μήνες. Στην επιστολή του «παραδεχόταν ότι είχε κάνει λάθη για τα οποία ζητούσε συγνώμη από τον Πούτιν» από τον οποίο φέρεται να είχε ζητήσει να τον βοηθήσει να επιστρέψει στη Ρωσία.Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι ζούσε εξόριστος στο Λονδίνο από το 2000.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι

Πηγές:  in.gr, AΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34