search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02.01.2026 15:58
MENU CLOSE

«Προετοιμάζονται» στην κυβέρνηση ενόψει τρόικας

30.03.2013 07:36
«Προετοιμάζονται» στην κυβέρνηση ενόψει τρόικας - Media

Η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της επίσκεψης της τρόικας την επόμενη εβδομάδα, ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της επίσκεψης της τρόικας την επόμενη εβδομάδα, ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου στις 9:30 το βράδυ της Παρασκευής, ερωτηθείς αν η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει τις δικές της προτάσεις στην τρόικα απάντησε «είμαστε έτοιμοι».

Ο κ. Σαμαράς λίγο πριν τις 8 το βράδυ αποχώρησε από το πρωθυπουργικό γραφείο και ο κ. Στουρνάρας συνέχισε τη σύσκεψη με συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ, η μία σύσκεψη διαδεχόταν την άλλη την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο συνομιλιών με την τρόικα με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί και η κρίση στην Κύπρο.

Το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, ενώ νέα σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περί τις 9.30 το βράδυ.

Ο κ. Προβόπουλος δεν έκανε καμία δήλωση μετά τη συνάντηση, ενώ ο κ. Στουρνάρας είπε: «Συνεχίσαμε τη συνεργασία που είχαμε, θα έχουμε και το απόγευμα». Ερωτηθείς για το αν υπάρχει μαύρη τρύπα στα έσοδα ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία μαύρη τρύπα». Σε ερώτηση αν θα μειωθεί το χαράτσι απάντησε:«Το συζητάμε», ενώ κληθείς να απαντήσει αν θα δωθεί παράταση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Οχι δεν νομίζω».

Ο πρωθυπουργός θέλει να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες μέχρι την επανάληψη των ελέγχων της Τρόικας. Η κυβέρνηση ανησυχεί για τις διαθέσεις που θα έχει το κλιμάκιο των ελεγκτών μετά τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο.

Φυσικά τα μεγάλα αγκάθια παραμένουν πάντα οι απολύσεις στο Δημόσιο στις οποίες επιμένουν οι ελεγκτές και η είσπραξη του Τέλους Ακινήτων.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής, την επόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου στις 19.00 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα έχει κρίσιμη σύσκεψη με τους κυβερνητικούς του εταίρους για την στάση που θα τηρήσουν στις διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο της Τρόικας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02.01.2026 15:56