search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.10.2025 07:37
MENU CLOSE

Δύο νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι σε ναυάγιο ανοιχτά της Μεθώνης

29.04.2013 06:45
Δύο νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι σε ναυάγιο ανοιχτά της Μεθώνης - Media

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα οκτώ αγνοούνται, μετά από τη βύθιση φορτηγού πλοίου, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα οκτώ αγνοούνται, μετά από τη βύθιση φορτηγού πλοίου, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.

Συγκεκριμένα το φορτηγό πλοίο piri Reis με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας, συγκρούστηκε με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα και πλήρωμα 5 Ρώσους, 10 Πολωνούς και 1 Φιλιππινέζο.
 
Το piri Reis είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων μελών του πληρώματος, η βύθισή του διήρκεσε περίπου 7 λεπτά.
 
Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, ,που έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές, ήταν κενό φορτίου και είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.
 
Στην περιοχή του ναυαγίου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων ναυτικών.
 
Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο Σικόρσκι.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.10.2025 07:37