search
ΠΕΜΠΤΗ 06.11.2025 11:16
MENU CLOSE

Μεγάλος κερδισμένος η Intralot

07.05.2013 21:00
oldphotosaek1367430010.jpg

Οι νέοι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ δεν θα συναντή­σουν την Intralot μόνο στα του… οίκου τους, με τη σύμβαση για τον τεχνολογικό πάροχο του Ορ­γανισμού, αλλά ενδεχομένως και σε έναν άλλο τομέα του στοιχηματισμού: το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ δεν θα συναντή­σουν την Intralot μόνο στα του… οίκου τους, με τη σύμβαση για τον τεχνολογικό πάροχο του Ορ­γανισμού, αλλά ενδεχομένως και σε έναν άλλο τομέα του στοιχηματισμού: το ιπποδρομιακό στοίχημα. Με την πώληση του ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος), που δρο­μολογείται από το ΤΑΙΠΕΔ τις ημέρες αυτές, θα κριθεί ποιος θα αναλάβει τα επόμενα 20 χρόνια το δικαίωμα της αποκλειστικής διεξαγωγής ιππο­δρομιών και ιπποδρομιακού στοιχήματος. Και η Intralot βρίσκεται πάλι μέσα στο παιχνίδι.
 
Την περασμένη Παρασκευή, στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, υποβλήθηκαν οι δύο εκδηλώσεις ενδι­αφέροντος για τον ΟΔΙΕ. Η πρώτη προερχόταν από κοινοπραξία με επικεφαλής την Intralot, ενώ η δεύτερη από κοινοπραξία με επικεφαλής τη γαλλική PMU .
 
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ότι μέχρι και μερικές ώρες πριν από την υποβολή των προ­τάσεων η Intralot, η PMU και η νοτιοαφρικανική εταιρεία Phumelela σχεδίαζαν να διεκδικήσουν από κοινού τη διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα. Την τελευταία στιγ­μή, όμως, ο συνασπισμός διαλύθηκε.Επίσης, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Intralot είναι από ετών τεχνολογικός πάροχος και στον ΟΔΙΕ μέσω μιας διαδικασίας που κατά καιρούς έχει χαρακτηριστεί αμφιλεγόμενη.
 
Στην εταιρεία που θα βγει κερδισμένη, εκτός από την αποκλειστική άδεια διεξαγωγής στοιχή­ματος στη χώρα, παραχωρείται και η δυνατότητα κατασκευής ή και λειτουργίας πρόσθετων ιππο­δρόμων.
 
Σύμφωνα με ρύθμιση που ετοίμασε το υπουρ­γείο Οικονομικών, η συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα όσων διεξάγουν στοίχη­μα επί ιπποδρομιών καθορίζεται σε 30% επί των μεικτών κερδών. Επίσης, ο ΟΔΙΕ θα παρα μείνει ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων του Ιππο­δρόμου στο Μαρκόπουλο, αλλά μπορεί να εκ­μισθώνει στον παραχωρησιούχο οποιαδήποτε ακίνητα ιδιοκτησίας του.
 
Όπως έγραφε την περασμένη εβδομάδα το «Ποντίκι», η Intralot είναι ο αδιαμφισβήτητος κερδισμένος από τις διαδικασίες περί τον ΟΠΑΠ και τον στοιχηματισμό γενικότερα.
 
Με τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών τεχνο­λογικού παρόχου εξασφάλισε περί τα 60 εκατ. ευρώ τον χρόνο για πέντε συνεχή χρόνια, αλ­λά, όπως φαίνεται, και τη μόνιμη πρόσδεσή της στον ΟΠΑΠ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 06.11.2025 11:16