Υπέρ ενός μικρότερου κυβερνητικού σχήματος τάσσεται ο πρόεδρος την ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη του στον κυριακάτικο τύπο ενώ εκφράζει την διαφωνία του ιδίου και του κόμματός του με τις θέσεις της Μαρίας Ρεπούση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε πως το κυβερνητικό σχήμα «πρέπει να είναι να είναι μικρότερο, πιο συνεκτικό και πιο αποτελεσματικό» εκτιμώντας ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή σε δύο τουλάχιστον «υπερτροφικά» -όπως τα χαρακτηρίζει- υπουργεία, το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Πολιτισμού.
Σε ότι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καλεί όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς όπως αναφέρει «δεν θα είναι καλή εξέλιξη να μην ψηφιστεί».
Σχετικά με τις απόψεις της Μαρίας Ρεπούση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τις χαρακτηρίζει «ιστορικού-επιστημονικού χαρακτήρα» και συμπληρώνει: «Είναι η άποψή της. Αλλά με την άποψη και τη θέση που διατυπώνει διαφωνώ. Διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ και με την ευκαιρία σας λέω πάρα πολύ καθαρά ότι για εμάς υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων και είναι οφειλόμενη πράξη ο σεβασμός της Γενοκτονίας των Ποντίων».