search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:22
MENU CLOSE

Κόβονται «πελάτες» από δικηγόρους-βουλευτές…

09.09.2013 12:03
Απόφαση-σταθμός: Αντισυνταγματικό το παράβολο των 200 ευρώ για την έφεση - Media

… αφού, σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δικηγόρων, απαγορεύεται να αναλαμβάνουν υποθέσεις μαστροπείας, παιδοφιλίας, βιασμών, δημοσίου ενδιαφέροντος και  ναρκωτικών.

… αφού, σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δικηγόρων, απαγορεύεται να αναλαμβάνουν υποθέσεις μαστροπείας, παιδοφιλίας, βιασμών, δημοσίου ενδιαφέροντος και  ναρκωτικών, στη διάρκεια της θητείας τους.
Συγκεκριμένα,  δικηγόροι που έχουν εκλεγεί Βουλευτές ή Ευρωβουλευτές «δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν οι ίδιοι ή έμμεσα με συνεργάτη τους και να παρίστανται είτε στην προδικασία είτε στην κύρια διαδικασία για υποθέσεις α) ναρκωτικών, β) αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής και γ) οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος που η φύση ή ο τρόπος εκτέλεσής του προκαλούν τις δικαιολογημένες ή εύλογες ευαισθησίες της κοινής γνώμης».
Το άρθρο 32 του σχετικού νομοσχεδίου, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προβλέπει μερική αναστολή της δικηγορικής ιδιότητας για τις προαναφερθείσες περιπτώσεις.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:22