ΚΥΡΙΑΚΗ 16.11.2025 04:07
MENU CLOSE

Το τέλος της κρίσης βλέπει ο Σαμαράς από τις Βρυξέλλες

20.12.2013 16:09

«Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης στην Ελλάδα» δήλωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας δικαίωση για την Ελλάδα τις αποφάσεις της Συνόδου για την άμυνα και την ασφάλεια στην ΕΕ. Σκληρή κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας που έχουν να κάνουν με τη θαλάσσια πολιτική, τα ενεργειακά και τη μετανάστευση τέθηκαν και έγιναν αποδεκτά ως ευρωπαϊκές προτεραιότητες, ενώ υποστήριξε ότι συντελείται στροφή από το δόγμα της λιτότητας σε μια Ευρώπη της ανάπτυξης, αφού πλέον λαμβάνονται υπόψη δείκτες όπως η ανεργία των νέων.

Τραπεζική ένωση, μεταναστευτικό, άμυνα και ασφάλεια ήταν τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν του Ευρωπαίους ηγέτες, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση για οποιονδήποτε τομέα.

Σκληρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός,κληθείς να σχολιάσει την πρόβλεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για εκλογές, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για διχαστική λογική και πρόσθεσε:

«Στις ευρωεκλογές θα δούμε τα αποτελέσματα. Εγώ δεν κοιτάζω τις εκλογές που έρχονται, εγώ κοιτάζω τον άνεργο, μέριμνά μου είναι να δώσω εργασία σε έναν ακόμη άνεργο. Με τον κ. Τσίπρα έχουμε άλλον αντίπαλο. Εγώ έχω αντίπαλο την ανεργία εκείνος έχει τη χώρα. Ίσως είναι δικαίωμά του, αλλά είναι και δικό μου δικαίωμα να είμαι αυστηρός» είπε καταλήγοντας

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω στα μνημονιακά συντρίμμια ο πρωθυπουργός υπόσχεται ανάκαμψη
 
«Εκεί που όλοι βλέπουν τα μνημονιακά συντρίμμια, ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος που υπόσχεται για μια ακόμη φορά εθνικές επιτυχίες και ανάκαμψη. Η ελληνική προεδρία θα έπρεπε να δώσει ένα μήνυμα στροφής της Ευρώπης στις πολιτικές ανάπτυξης και στήριξης του κοινωνικού κράτους. Λειτουργώντας, όμως, ως υπάκουος μαθητής της κ.Μέρκελ, η κυβέρνηση Σαμαρά εξαντλεί τους στόχους της προεδρίας στην υποταγή στα μνημόνια της λιτότητας, που αποδομούν την Ευρώπη και εξαθλιώνουν τους ευρωπαϊκούς λαούς».

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.11.2025 01:02
Exit mobile version