search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.11.2025 04:52
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Νέα σεισάχθεια» για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις

26.02.2014 18:08
Τσίπρας: «Νέα σεισάχθεια» για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις
 - Media

«Έγκλημα εκ προμελέτης» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την εσωτερική υποτίμηση που επιβλήθηκε με την μνημονιακή πολιτική, με καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία και την «ραχοκοκαλιά» της τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

 
«Έγκλημα εκ προμελέτης» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την εσωτερική υποτίμηση που επιβλήθηκε με την μνημονιακή πολιτική, με καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία και την «ραχοκοκαλιά» της τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Από το βήμα της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΜΕ το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και παρουσίασε τις προτάσεις που κάνει το κόμμα του με στόχο να ανασάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης ο επικεφαλής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης και ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης υπεύθυνος για τα θέματα Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, κατηγόρησε κυβέρνηση, τρόικα και τράπεζες ότι οδηγούν στην ισοπέδωση τις ΜΜΕ όχι για την είσπραξη φόρων αλλά προκειμένου «να παραδώσουν την χώρα στα ολιγοπώλια και τους ξένους καιροσκόπους». «Δεν δικαιούνται σήμερα να μιλούν για λάθος πολλαπλασιαστές και λάθος στον υπολογισμό της ύφεσης. Εκ προμελέτης ήταν το έγκλημα σε βάρος της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ ενός άλλου παραγωγικού μοντέλου με «μοχλό ανάπτυξης» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κεντρικοί άξονες της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, η  «νέα σεισάχθεια», δηλαδή η ρύθμιση χρεών για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα επιτρέψει  να σταματήσει  η φορολόγηση των ΜΜΕ από το πρώτο ευρώ καθώς και η βίαιη αναδιανομή της ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και την κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που οδηγούν τους ΜΜΕ είτε στις φυλακές είτε στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες.
 
Εξειδικεύοντας κατέθεσε δύο προτάσεις προς διαβούλευση:

·        την πρόταση για την συνολική ρύθμιση των χρεών των ΜΜΕ επιχειρήσεων όχι ανά φορολογία αλλά σε προκαθορισμένη χρονική περίοδο (π.χ. ανά τρίμηνο) όταν προστίθενται και νέες οφειλές.

·        την πρόταση για δυνατότητα επιλογής μεταξύ φορολογικού ελέγχου και έμμεσου αντικειμενικού προσδιορισμού εισοδήματος, ειδικά για πολύ μικρές ΜΜΕ και αυτοαπασχολούμενους μέχρι ένα όριο.

Επίσης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει  πρωτοβουλία, «ώστε να δοθεί άμεσα λύση για τη προστασία των εισοδημάτων από κατασχέσεις λόγω χρεών  και την δυνατότητα συμψηφισμού – κυκλοφορίας χρεών προς το Δημόσιο και επιστροφών φόρων».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.11.2025 01:02