search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.12.2025 05:22
MENU CLOSE

Θα τη γλιτώσει (όπως όλα δείχνουν) ο Γιακουμάτος!

11.03.2014 18:07
Θα τη γλιτώσει (όπως όλα δείχνουν) ο Γιακουμάτος!    - Media

Αρνητική είναι η εισήγηση προς την Ολομέλεια της Βουλής της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ

Αρνητική είναι η εισήγηση προς την Ολομέλεια της Βουλής της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία θεωρείται  «άμεσος συνεργός» στην τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής και «υποκρυπτόμενος διαχειριστής» σε οίκο ευγηρίας που ανήκει στη γυναίκα του και τον αδελφό του.

Κατά της άρσης ασυλίας τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, ενώ η Χρυσή Αυγή ψήφισε «λευκό».

Η άποψη της πλειοψηφίας είναι πως ο Γ. Γιακουμάτος δεν είναι μέτοχος της επιχείρησης κι ως εκ τούτου δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του.

Αντίθετα η άποψη της μειοψηφίας είναι πως η πράξη για την οποία κατηγορείται ο πρώην υφυπουργός δεν συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του ούτε υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα, καθώς η άσκηση δίωξης προήλθε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας. Ως εκ τούτου σύμφωνα και με το άρθρο 83 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής θα έπρεπε να αρθεί η ασυλία. 

Την τελική απόφαση πάντως θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής με ψηφοφορία πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.12.2025 00:08