search
ΤΡΙΤΗ 21.10.2025 22:50
MENU CLOSE

Ναυάγιο με δεκάδες νεκρούς μετανάστες ανοικτά της Λαμπεντούζα

12.05.2014 14:04
Νέο ναυάγιο με μετανάστες νότια της Λαμπεντούζα - Media

Ένα σκάφος που μετέφερε 400 μετανάστες βυθίστηκε τη Δευτέρα νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 200 άνθρωποι σώθηκαν.

Ένα σκάφος που μετέφερε 400 μετανάστες βυθίστηκε τη Δευτέρα νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 200 άνθρωποι σώθηκαν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο SkyTV24 και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, μεταδίδουν ότι  τα πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής περισυνέλεξαν πολλές σορούς από τη θάλασσα, περίπου 100 ναυτικά μίλια (160 χιλιόμετρα) από τις νότιες ακτές της Λαμπεντούζα.

Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Τζούσι Νικολίνι, δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 14 νεκροί. 

Όπως μετέδωσε το Ansa, πολλά πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού που συμμετέχουν στην επιχείρηση Mare Nostrum και εμπορικά πλοία έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση για την ανεύρεση επιζώντων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.10.2025 22:49