Δεν τα βρίσκει ο Άδωνις με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ – Συνεχίζουν να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι
13.05.2014
13:05
Άκαρπη ήταν, η συνάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και εκπροσώπους των παρόχων υγείας στον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν βρέθηκε λύση και συνεχίζεται η επίσχεση παροχής υπηρεσιών. Όσο αυτή διαρκεί, οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις.
Νέα συνάντηση ορίστηκε για αύριο στις 12 το μεσημέρι. Η βασική διαφωνία του ΠΙΣ και των παρόχων εστιάζεται στην αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, κάτι που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης οι πάροχοι υποστήριξαν ότι είναι λάθος να υπάρχει πλαφόν εξετάσεων ανά επιχείρηση.
Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ θα παρουσιάσουν απόψε ή αύριο το πρωί τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας σε συγκέντρωση εργαστηριακών γιατρών και παρόχων του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να επιστρέψουν αύριο το μεσημέρι στο τραπέζι του διαλόγου με το υπουργείο.