search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:07
MENU CLOSE

Σήμερα η κηδεία της Άννας Πολλάτου

18.05.2014 21:00
Σήμερα η κηδεία της Άννας Πολλάτου - Media

Στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας του Αργοστολίου, οι συγγενείς, φίλοι και σύσσωμη η ελληνική ομοσπονδία γυμναστικής θα πουν το τελευταίο «αντίο» στην Ολυμπιονίκη Άννα Πολλάτου

Στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας του Αργοστολίου, οι συγγενείς, φίλοι και σύσσωμη η ελληνική ομοσπονδία γυμναστικής θα πουν το τελευταίο «αντίο» στην Ολυμπιονίκη Άννα Πολλάτου, η οποία σε ηλικία 31 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα του Σαββάτου.
 
Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ στο Σίδνεϊ Αννα Πολλάτου σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική οδό Πύργου – Πατρών (στο ύψος του Γηροκομείου της κωμόπολης Βάρδα).
 
Η 31χρονη έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε με κατεύθυνση προς την Κυλλήνη, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με αγροτικό Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Πάτρα.
 
Η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Οζάκα το 1999 βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ οι επιβαίνοντες του άλλου οχήματος (δύο άνδρες) διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.
 
Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, σε ένδειξη πένθους, τα γραφεία της Ε.Γ.Ο. θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα, κλειστά και επίσης δεν θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες προπονήσεις όλων των εθνικών ομάδων γυμναστικής.
 
Επιπλέον, η Ε.Γ.Ο. θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG) να επιτραπεί στους Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν με ένδειξη πένθους τόσο στο προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης ανδρών-εφήβων στη Σόφια (21-25 Μαΐου), όσο βέβαια και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής του Ιουνίου, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
 
Η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1983 στην Κεφαλλονιά. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την ρυθμική γυμναστική το 1988. Ο σύλλογός της ήταν ο Α.Γ.Σ. Επτανήσων Αργοστολίου και προπονήτριές της οι Φατέεβα, Πολυχρονίδου και Καλαμπόκα.
 
Πέτυχε τις περισσότερες διακρίσεις της με την Εθνική Ανσάμπλ με την οποία σημείωσε την μεγαλύτερή της επιτυχία κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ συγκεντρώνοντας 39.285 βαθμούς.
 
Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα (1999) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα τελικά οργάνων (δύο στεφάνια, τρεις κορδέλες) και στις 10 κορίνες, ενώ στην ίδια διοργάνωση πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό.
 
Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και στα τρία αυτά αγωνίσματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 1999.
 
Στο διεθνές μίτινγκ του Τιέ το 2000 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 2 στεφάνια – 3 κορδέλες, το ασημένιο στο σύνθετο και το χάλκινο στις κορίνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05