search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:04
MENU CLOSE

Μωραϊτάκη: Η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης

22.05.2014 09:04
Μωραϊτάκη: Η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης - Media

Η χώρα μας περνά στη δεύτερη φάση της πορείας προς μια βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη, με το αναπτυξιακό σχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να αποτελεί το θεμέλιο λίθο της πορείας προς την ανάκαμψη. 

 
Η χώρα μας περνά στη δεύτερη φάση της πορείας προς μια βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη, με το αναπτυξιακό σχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να αποτελεί το θεμέλιο λίθο της πορείας προς την ανάκαμψη. 

Αυτό ανέφερε η κα Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη, υποψήφια Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας, από την Κρήτη, στην οποία βρίσκεται, με αφορμή την ανακοίνωση του του αναπτυξιακού σχεδίου. Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2020, με βάση την ανάπτυξη των 10 κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας, που μπορεί να αυξήσουν το ΑΕΠ της χώρας πάνω από τα 230 δισ. ευρώ που ήταν το ανώτερο προ της κρίσης.

Η εποχή μας επιτάσσει τη γνώση των ανοιχτών οικονομιών, τις «έξυπνες» μετακινήσεις κεφαλαίων σε δευτερόλεπτα και την επικέντρωση του κάθε κράτους στα αγαθά και υπηρεσίες που έχει στρατηγικό πλεονέκτημα. Αυτό γιατί σε αυτά τα αγαθά /υπηρεσιες θα τα "καταφέρει" καλύτερα και ταχύτερα και βέβαια θα μπορεί να το πουλήσει στην παγκόσμια αγορά πολύ ευκολότερα, σχολίασε η κ. Πικρού Μωραϊτάκη.

Οι πέντε προτεραιότητες που έθεσε ο κ. Σαμαράς, μείωση της ανεργίας, ορθολογισμός της φορολογίας, συρρίκνωση του κόστους στον αγροτικό τομέα, ρευστότητα στις επιχειρήσεις και προώθηση των μεταρρυθμίσεων, πρέπει να αποτελέσουν τον οδηγό για όλους μας, ώστε να βάλουμε πλάτη στην χάραξη της τροχιάς της βιώσιμης ανάπτυξης, κατέληξε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34