search
ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 10:18
MENU CLOSE

Eν πλω διαμαρτυρία για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

26.07.2014 12:54
Eν πλω διαμαρτυρία για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο - Media

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εν πλω αποστολή στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου όπου πραγματοποιείται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο «Cape Ray».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εν πλω αποστολή στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου όπου πραγματοποιείται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο «Cape Ray».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, που δόθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, τα σκάφη βρίσκονται 127 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης αναζητώντας το «Cape Ray».

Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές και οι επιβαίνοντες στα σκάφη πρόκειται να αφήσουν πάνω σε σημαδούρες στη θάλασσα πανό με τα οποία θα στέλνουν μήνυμα διαμαρτυρίας για την υδρόλυση και θα ζητούν η Μεσόγειος να μείνει καθαρή και ελεύθερη από χημικά.

Αργά το βράδυ οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στη νότια Κρήτη δεν επέτρεψαν την συνέχιση του ταξιδιού του σκάφους «Άγιος Νικόλαος» το οποίο επέστρεψε στην Παλαιόχωρα για λόγους ασφάλειας.

Συνολικά στα δύο πλοία που συμμετέχουν σήμερα στην εν πλω διαμαρτυρία επιβαίνουν 22 άτομα. Πρόκειται για 2 ιστιοφόρα ανοικτής θάλασσας που είχαν αποπλεύσει από το παλιό λιμάνι των Χανίων στις 14.45 της Παρασκευής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 10:18