ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:24
MENU CLOSE

Γκερέκου: «Πρέπει να στηρίξουμε το ΚΘΒΕ»

31.10.2014 17:52

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι πρέπει να βρεθούν οριστικές λύσεις και να βρούμε τρόπους για να στηρίξουμε γενναιότερα, αν θέλετε, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος».

Η κ. Γκερέκου διέψευσε ότι υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων, παρέθεσε όλα τα στοιχεία για τα οικονομικά του ΚΘΒΕ και παραδέχθηκε ότι «γίνεται μια αξιοσημείωτη προσπάθεια από τη διοίκηση για να μειωθούν οι οφειλές και να διευθετηθούν οι βασικότερες εξ αυτών» ενώ επιβεβαίωσε ότι «εκτός από τα χρέη, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έχει μια σειρά απαιτήσεων, ποσών δηλαδή που έχει να λάβει. Πράγματι!». 

Στις απαιτήσεις περιέλαβε «την εκκρεμούσα επιστροφή ΦΠΑ ύψους 871.000 ευρώ» για την οποία όπως είχε θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, για την «κατά το δυνατόν συντομότερη και με καλύτερο τρόπο διευθέτηση της οφειλής». Επίσης, αναφέρθηκε στο χρέος της Όπερας Θεσσαλονίκης ύψους 1,2 εκατ. ευρώ το οποίο ανέλαβε το Θέατρο. 

«Είναι αυτή ακριβώς η ευρεία καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και κοινωνική δράση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, την οποία αξίζει και πρέπει να στηρίξουμε» είπε, τονίζοντας ότι «η Διοίκηση του Θεάτρου, πράγματι έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, με πολύ καλά αποτελέσματα».

Στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε ότι «η μέχρι τώρα πορεία της διοίκησης σημαδεύεται από θετικό πρόσημο», ενώ εστίασε σε ζητήματα που, όπως είπε, έχουν φέρει το Θέατρο σε «οικονομικής ασφυξία». «Μπορεί εδώ να αναλύσατε τα νούμερα και να τα φωτίσατε από μία θετική πλευρά από τη μεριά σας, ωστόσο καταλαβαίνετε ότι η προσφορά αυτού του τεράστιου Οργανισμού, με τα θέατρα που έχει να συντηρήσει, με αυτήν τη δραστηριότητα την κοινωνική που έχει είναι πολύ σημαντική και πρέπει να συνεχιστεί» συμπλήρωσε.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:15
Exit mobile version