Προβάδισμα της τάξεων των 11,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της Public Issue, που διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 38,5% καταγράφοντας αύξηση τριών μονάδων σε σχέση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, έναντι του 27% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία η οποία κατέγραψε τα ίδια ποσοστά και τον Οκτώβριο.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5% (10,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (3%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν το 4,5% (4,5%).
Την ίδια ώρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποσοστά δυσαρέσκειας για την λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας που φτάνουν το 74% των ερωτηθέντων, έναντι του 17% που δηλώνει ικανοποιημένο.
Τέλος στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42%, το 29% τον Αλέξη Τσίπρα , ενώ το 30% λέει «κανένας από τους δύο».