Αυτό τουλάχιστον δείχνει κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε το πρωί στη Βουλή από έξι υπουργούς η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παράταση διαθεσιμότητας και αξιολόγησης, «μπλόκο» σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, νέους διορισμούς αθλητών, «νομιμοποίηση» μισθών και επανασύσταση θέσεων.
Την τροπολογία «σκούπα» – που αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ – υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας, Εσωτερικών Αρ. Ντινόπουλος, Υγείας Μ. Βορίδης, Πολιτισμού Κ. Τασούλας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης
Σύμφωνα με την τροπολογία:
α)επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση ο διορισμός σε συνιστώμενες προσωπαγείς θέσεις διακριθέντων αθλητών καθώς και προσωπικού ο διορισμός του οποίου γίνεται βάσει ειδικών-ευεργετικών διατάξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον νόμο 4305/2014 είχε απαγορευθεί ο διορισμός σε φορείς του δημοσίου αν δεν υπήρχε η αντίστοιχη κενή οργανική θέση
β) παρέχεται η δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες διακριθέντων αθλητών που είναι διορισμένοι είτε στα Σώματα Ασφαλείας είτε στο Δημόσιο, να αποσπώνται κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή σε Ομοσπονδίες και εποπτευόμενους φορείς που εκπονούν προγράμματα σχετικά με την διάδοση του Ολυμπισμού.
γ) παρατείνεται μέχρι την 30η Ιουνίου του 2015 (έληγαν την 31η Δεκεμβρίου του 2014) οι προθεσμίες για την διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των φορέων του δημοσίου
δ) παρατείνεται μέχρι την 31η Μαρτίου του 2015 έφοσον είχε λήξει σε προγενέστερο χρόνο το χρονικό διάστημα διαθεσιμότητας για υπαλλήλους του δημοσίου μονίμους και αορίστου χρόνου αλλά και για δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση μετάταξης μεταφοράς κατόπιν των σχετικών ανακοινώσεων του ΥΔΜΗΔ χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει τρίμηνο μπλόκο σε απολύσεις που θα προέκυπταν από τη λήξη του χρόνου διαθεσιμότητας.
ε) αποδοχές που καταβλήθηκαν σε Προϊσταμένους οργανικών μονάδων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και των οποίων η επιλογή ακυρώθηκε για τυπικό λόγο με απόφαση διοικητικού δικαστηρίου, δεν αναζητούνται. Στην περίπτωση που τα ανωτέρω ποσά έχουν ήδη βεβαιωθεί και καταλογιστεί , οι σχετικές πράξεις παύουν να ισχύουν.