search
ΔΕΥΤΕΡΑ 16.03.2026 00:02
MENU CLOSE

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού» του σημερινού καιρού

28.12.2014 09:00
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού» του σημερινού καιρού - Media

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο. Νοτιάδες 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις αυξημένες στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Αρχικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία, οπού θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 700 μετρά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και από το βράδυ θα ενταθούν.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5, από το απόγευμα 6 με 7 και τη νύχτα στα ανατολικά 8 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από -2 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου όπου είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές (πάνω από 700 μετρά). Χιονοπτώσεις και στα υπόλοιπα ορεινά που βαθμιαία στα βουνά της στερεάς θα ενταθούν.

Άνεμοι: νότιοι 6 με 8 και αργότερα τοπικά στο Ιόνιο 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές από το απόγευμα και το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: νότιοι 3 με 5, από το μεσημέρι 6 με 7 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Το βράδυ στα νότια θαλασσιά τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από αργά το απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις αρχικά 3 με 5, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι. Το βράδυ 7 με 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από το βράδυ βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα βόρεια ισχυρές από τη νύχτα .

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις αρχικά 3 με 5, ενισχυόμενοι από το απόγευμα. Το βράδυ 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι αρχικά 3 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν. Από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από αργά το απόγευμα βροχές και το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν.

Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασια: από -2 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 29-12-2014

Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παράκτιες περιοχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση και θα περιοριστούν στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο.

Θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16.03.2026 00:02