search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.05.2026 14:05
MENU CLOSE

Μειώθηκαν τα θύματα από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα

24.03.2015 13:41
Πάτρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς (Video) - Media

Κατά 37% μειώθηκαν τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα το 2014, σε σχέση με το 2010, και έφτασαν τα 72 ανά εκατομμύριο πολίτες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Κατά 37% μειώθηκαν τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα το 2014, σε σχέση με το 2010, και έφτασαν τα 72 ανά εκατομμύριο πολίτες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Η μείωση αυτή είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των «28», όπου κατά μέσο όρο τα θύματα τροχαίων μειώθηκαν κατά 18% και ήταν 51 ανά εκατομμύριο πολίτες.

Σε σχέση με το 2013, η μείωση των θυμάτων στην Ελλάδα το 2014 ήταν 9%, όταν στην ΕΕ ήταν 1%.

Από τα στοιχεία της Κομισιόν προκύπτει, ακόμη, ότι η Μάλτα, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία εμφανίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων, με κάτω από 30 θανάτους ανά εκατομμύριο πολίτες κατά μέσο όρο, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Βουλγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία, όπου τα θύματα υπερβαίνουν τους 90 ανά εκατομμύριο πολίτες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.05.2026 14:05