search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:02
MENU CLOSE

Τι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες, 12 Αυγούστου 2015;

12.08.2015 05:28
Τι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες, 12 Αυγούστου 2015; - Media

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα του πολιτικού και οικονομικού τύπου σήμερα

 

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα του πολιτικού και οικονομικού τύπου σήμερα: 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Επίθεση λαθραίων σε αστυνομικούς.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ξεσηκώνονται οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών – τα οποία κατακλύζονται καθημερινά από τις στρατιές των λαθρομεταναστών – ύστερα από τις απρόκλητες επιθέσεις Σύρων, Αφγανών και Πακιστανών εναντίον αστυνομικών, ανδρών του Λιμενικού και ανυποψίαστων πολιτών”.

ΕΘΝΟΣ: Ολα τα μέτρα του νέου Μνημονίου.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “οριστικοποιήθηκε ύστερα από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων το τρίτο Μνημόνιο και παίρνει τον δρόμο για ψήφιση αύριο στη Βουλή. Το βαρύ πακέτο των μέτρων συναντά έντονες αντιδράσεις από τους “αντάρτες” του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παραμένει άγνωστη η τελική στάση του Βερολίνου”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοι θα πληρώσουν το Μνημόνιο Τσίπρα.

Η εφημερίδα γράφει ότι “περίπου 620.000 αγρότες και πάνω από 700.000 μικρομεσαίοι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες αναμένεται να υποστούν σημαντικού ύψους πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών συμφώνησε με τους εκπροσώπους των “θεσμών” στην άμεση εφαρμογή νέων επαχθών ρυθμίσεων σε βάρος όλων αυτών των φυσικών προσώπων”.

ΕΣΤΙΑ: Κραυγή αγωνίας από τα νησιά.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ανυπολόγιστη είναι η ζημιά που έχουν ήδη υποστεί η Κως, η Μυτιλήνη, η Κάλυμνος και άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τα διαρκώς αυξανόμενα μεταναστευτικά ρεύματα.”.

Η ΑΥΓΗ: Παράθυρο ανάπτυξης με βαριά συμφωνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η συμφωνία προβλέπει ήπια δημοσιονομική προσαρμογή και αφήνει χώρο στην ανάπτυξη, ενώ με αυτήν αποφεύγονται μέτρα ύψους περίπου 20 δισ. σε σχέση με όσα είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου.Σε αυτήν την αποτίμηση κατέληγαν χθες πηγές του Μαξίμου επισημαίνοντας ακόμη ότι η συμφωνία διέπεται από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκαιο και όχι από το αγγλικό, όπως είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. “.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ανοίγει ο ασκός του Μνημονίου.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σκληρά και υφεσιακά μέτρα περιλαμβάνει το τρίτο Μνημόνιο που κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το μάρμαρο θα πληρώσουν αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι, ατομικές επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, αλλά και οφειλέτες του Δημοσίου. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχουν βελτιωμένες πτυχές της συμφωνίας σε σχέση με αυτά που απαιτούσε η “τρόικα””.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το τρίτο μνημόνιο πυροδοτεί εξελίξεις .

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “καθοριστικό για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, περιλαμβανομένης πιθανής πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, θα είναι η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή, επί του τρίτου μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει σειρά επώδυνων μέτρων, παρότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να το εμφανίσει ως “πακέτο ήπιας προσαρμογής””.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αμεση εργατική – λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στο νέο μνημόνιο.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “το τρίτο μνημόνιο, που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους θεσμούς και φέρνει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή, πρέπει να συναντήσει τη μέγιστη δυνατή αντίσταση απ΄τη μεριά των εργαζομένων και όλου του λαού “.

ΤΑ ΝΕΑ: Ο Τσίπρας γυρίζει σελίδα για μια νέα Αριστερά.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “αλλαγή σελίδας, τόσο στην οικονομία όσο και στο πολιτικό σκηνικό, φέρνει η συμφωνία με τους δανειστές: ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισημοποιεί τη ρήξη με τους δραχμιστές του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που δημιουργεί προϋποθέσεις για μια νέα Αριστερά “.

Kontranews: Αντάρτικο του Σαμαρά. Πιέζει βουλευτές να μην ψηφίσουν τη συμφωνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “αντιλαμβανόμενος ότι το σενάριο της Αριστερής Παρένθεσης κατέρρευσε με πάταγο ο Αντώνης Σαμαράς που βλέπει να χάνεται το όνειρό του, να ξαναγίνει πρωθυπουργός, προσπαθεί να βάλει πάλι σε περιπέτειες τη Ν.Δ. και τη χώρα. Ο Αντώνης Σαμαράς πιέζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να μην ψηφίσει τη συμφωνία, στην περίπτωση που δεν πάρει εγγυήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, ακολουθώντας τη γραμμή που πρώτος έχει χαράξει ο Νικήτας Κακλαμάνης “.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τα επώδυνα μέτρα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “στη Βουλή προς κύρωση έρχεται αύριο το τρίτο Μνημόνιο. Κυβέρνηση και δανειστές, μετά από ολονύκτια διαπραγμάτευση, κατέληξαν σε πακέτο μέτρων. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι, αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και αγορών, καθώς και σειρά μεταρρυθμίσεων προβλέπονται, μεταξύ των άλλων, στο κείμενο που συνοδεύει τη συμφωνία για χορήγηση δανείου 86 δισ.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Επώδυνα μέτρα για δάνειο 85 δισ..

Η εφημερίδα τονίζει ότι “από τις συμπληγάδες της Βουλής και κυρίως της ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης, καθώς και των κρατών-μελών της Ευρωζώνης που επηρεάζονται από το Βερολίνο περνάει μέχρι την Παρασκευή η δύσκολη συφωνία κυβέρνησης και θεσμών που έκλεισε, έπειτα από 18ωρη συνάντηση, χθες το πρωί. Το πακέτο που ενσωματώνει είναι ιδιαίτερα βαρύ, με αλλαγές στη φορολογία, επαχθείς ρυθμίσεις σε ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, μετάθεση αποφάσεων για τα εργασιακά, δεσμεύσεις για επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων και προώθηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:01