ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:21
MENU CLOSE

Όλοι νίκησαν στη γιορτή του θεάτρου!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1908
17-03-2016
18.03.2016 14:16
Η μεγάλη γιορτή των αγνών θεατρανθρώπων τέλειωσε. Το βράδυ της Κυριακής πέρασε στην ιστορία το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
 
Η μεγάλη γιορτή των αγνών θεατρανθρώπων τέλειωσε. Το βράδυ της Κυριακής πέρασε στην ιστορία το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που διοργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας. Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλη Στεργιόπουλου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση και μάλιστα σε τέτοιο υψηλό επίπεδο. Ακολούθησε η απονομή των βραβείων δίνοντας τέλος στην αγωνία των οχτώ συνολικά διαγωνιζόμενων θιάσων. Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης ανέλαβαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής και συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Μόρτζος, ηθοποιός – σκηνοθέτης – καθηγητής υποκριτικής, ο κ. Βύρωνας Φιδετζής, μαέστρος – σολίστ – μελετητής της ελληνικής μουσικής, ο κ. Αντώνης Χαλκιάς, σκηνογράφος, η κ. Λίνα Ζαρκαδούλα, σκηνοθέτης, και ο υπογράφων.
 
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Νέων Ακουσμάτων του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου με τίτλο «Η Μουσική σε ρόλο… πρωταγωνιστή». 
 
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ: 
Καλύτερης Παράστασης: Στο Θεατρικό Εργαστήρι Συλλόγου Πελοποννησίων Λαυρεωτικής «Ο Κολοκοτρώνης» για το έργο «Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας» του Δ. Κορομηλά.
Σκηνοθεσίας: Στον Βασ. Ξενικάκη για τη σκηνοθεσία του έργου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου που παρουσίασε η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου Ν. Ρεθύμνης.
Επιλογής Κειμένου: Στην Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου (Δ. Κορινθίων) «Απόλλων» για το έργο «Ο Φονιάς» του Μ. Ευθυμιάδη.
Α’ Ανδρικού Ρόλου: Στον Νίκο Χατζούδη για την ερμηνεία του στον ρόλο του αστυνομικού στο έργο «Η Κόμισσα της Φάμπρικας» των Ασημάκη Γιαλαμά – Κώστα Πρετεντέρη, που παρουσίασε το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών.
Α’ Γυναικείου Ρόλου: Στη Σωτηρία Τσέλιου – Παππά για την ερμηνεία της στον ρόλο της Εκάβης στο έργο «Τρωάδες» από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.
Σκηνογραφίας: Στον Ιωσήφ Πολυκάρπου για τα σκηνικά στο έργο «Οι ηλίθιοι» (Θεατρικό Εργαστήρι του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας).
Ενδυματολογίας: Στην Καλλιόπη Τσιμπισκάκη για τις ενδυμασίες στο έργο «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, που παρουσίασε η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου Ν. Ρεθύμνης. 
Μουσικής Σύνθεσης: Στον Γιάν. Ψειμάδα για τη μουσική σύνθεση στις «Τρωάδες» (Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα).
Ραντεβού του χρόνου, παιδιά! 
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:15
Exit mobile version