Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
«Συγχαίρω τους κατοίκους του νησιού της Λέσβου για το παράδειγμα της αλληλεγγύης που έδειξαν στην αντιμετώπιση των αφίξεων των προσφύγων στο νησί»,έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος, στο βιβλίο του νησιού.
Μια νέα σελίδα στην ιστορία της Λέσβου γράφτηκε σήμερα με την ιστορική επίσκεψη των ηγετών του Χριστιανισμού Πάπα Φραγκίσκου της Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Κι ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός φρόντισε με ένα βιβλίο να κάνει πραγματικότητα αυτή τη νέα σελίδα. Οι τρεις Αρχιερείς έγραψαν σ’ αυτό το βιβλίο για το νησί που μπορεί να περηφανεύεται πως παγκόσμια είναι «το νησί της Ειρήνης, της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αξιών».
Το μήνυμα του Πάπα στα ελληνικά σ’ αυτή τη «νέα σελίδα στην ιστορία της Λέσβου» γράφει:
«Συγχαίρω τους κατοίκους του νησιού της Λέσβου για το παράδειγμα της αλληλεγγύης που έδειξαν στην αντιμετώπιση των αφίξεων των προσφύγων στο νησί.Πολλές ευχές, ειρήνη, και ο Χριστός να σας ευλογεί».
«Εις ευλογίαν και ανάμνησιν μιας ιστορικής ημέρας» γράφει ο Πατριάρχης. Και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών συμπληρώνει: «Μια ημέρα ανάστασης. Ευχαριστίες πολλές».
«Σήμερα για το νησί της Λέσβου γράφεται μια καινούργια σελίδα στην ιστορία. Είμαστε περήφανοι για το λαό μας που ανταποκρίθηκε σ’ αυτό το κάλεσμα» είπε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για τους εκατοντάδες Μυτιληνιούς που έσπευσαν σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι για να δουν και να ακούσουν τους τρεις Ιεράρχες της χριστιανοσύνης.
Τις επόμενες μέρες στο δημοτικό κήπο, πλάι στο παραδοσιακό δημαρχείο στη Μυτιληνιά προκυμαία θα φυτευτεί μια ελιά που ευλόγησαν οι τρεις Ιεράρχες λίγο πριν αναχωρήσουν από το νησί. Ενώ μια μαρμάρινη επιγραφή στο πλάι της θα θυμίζει τη σημερινή μέρα.
Αλλά και στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού, εκεί όπου σήμερα στάθηκαν ο Πάπας, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος θα στηθεί το άγαλμα της αλληλεγγύης της Λέσβου. Το πρόπλασμα του αγάλματος είναι ήδη έτοιμο, δείχνει δυο χέρια που βαστά το ένα το άλλο ενώ στη βάση του μια επιγραφή σε πολλές γλώσσες θα θυμίζει τα λόγια των χριστιανών ηγετών προς την παγκόσμια κοινότητα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.