ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:32
MENU CLOSE

Η συμφωνία με την Τουρκία δεν είναι «νεκρή», λέει η Κομισιόν

12.05.2016 14:41

Η συμφωνία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στην 28μελή ΕΕ και στην Τουρκία για το μεταναστευτικό δεν είναι «νεκρή», ισχυρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η συμφωνία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στην 28μελή ΕΕ και στην Τουρκία για το μεταναστευτικό δεν είναι «νεκρή», ισχυρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την άρνηση της Άγκυρας να αλλάξει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της την οποία, σύμφωνα με τους επικριτές της, χρησιμοποιεί για να διώξει τους διαφωνούντες.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να εργάζονται για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ένας όρος-κλειδί για την Άγκυρα προκειμένου να εμμείνει στη συμφωνία για το μεταναστευτικό με την οποία μειώνεται δραστικά ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που φθάνουν στην ΕΕ.

Οι Βρυξέλλες θέλουν η Άγκυρα να περιορίσει τον ορισμό των εγκλημάτων τρομοκρατίας, όρος που περιλαμβάνεται στα 72 κριτήρια που πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση της βίζας. Η Τουρκία, όμως, αρνήθηκε να το κάνει αυτό, λέγοντας πως η νομοθεσία είναι κρίσιμης για την καταπολέμηση των Κούρδων ανταρτών και των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:27
Exit mobile version