search
ΤΡΙΤΗ 23.12.2025 09:59
MENU CLOSE

Περίπου 1 δισ. ευρώ κόστισαν στο Βέλγιο τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 22ας Μαρτίου

26.07.2016 16:46
Περίπου 1 δισ. ευρώ κόστισαν στο Βέλγιο τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 22ας Μαρτίου - Media

 

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες έχουν κοστίσει περίπου 1 δισ. ευρώ στο βελγικό δημόσιο, αναφέρει οικονομική έκθεση που δημοσιεύουν σήμερα οι βέλγικες εφημερίδες La Derniere Heure, Het Laatste Nieuws και De Morgen.

«Αυτή είναι μια πρώτη μελέτη οικονομικών επιπτώσεων από τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 και εντεύθεν», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Kτις Πίτερς. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Βρυξέλλες έχουν καταγράψει οικονομικές απώλειες της τάξης των 122,5 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ σε Φλάνδρα και Βαλονία οι απώλειες ανέρχονται σε 33 και 20 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός έχει επίσης καταγράψει απώλειες σε φορολογικά έσοδα της τάξης των 760 εκατ. ευρώ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, προσδοκώντας σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.12.2025 09:58