search
ΔΕΥΤΕΡΑ 30.03.2026 06:51
MENU CLOSE

Λάρισα: Στη φυλακή δύο παπάδες για υπεξαίρεση 930.000 ευρώ!

04.11.2016 10:57
Λάρισα: Στη φυλακή δύο παπάδες για υπεξαίρεση 930.000 ευρώ! - Media

 

Στη φυλακή οδηγήθηκαν, με απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, οι δύο ιερείς από τα Φάρσαλα, 40 και 42 ετών σήμερα, που βαρύνονται με υπεξαίρεση συνολικά 930.000 ευρώ από την μισθοδοσία των ιερέων στην περιοχή των Φαρσάλων.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, όλα αποκαλύφθηκαν τον Ιούνιο του 2012 όταν καταγγέλθηκε από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, ότι κατά τον έλεγχο που έγινε στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων που είχαν κοινοποιηθεί στη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων, βάσει των οποίων καταβάλλονται οι μισθοί του εφημεριακού κλήρου του Δήμου Φαρσάλων, διαπιστώθηκαν ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

Το δικαστήριο επέβαλε στον έναν εκ των δύο ποινή 18 χρόνια κάθειρξης και στον δεύτερο 6 χρόνια κάθειρξης, χωρίς ελαφρυντικά, ενώ τους καταλόγισε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου με 710.000 και 220.00 ευρώ αντίστοιχα. Ο πρώτος ήταν ήδη προφυλακισμένος με την απόφαση του Πρωτοδικείου, χθες τον ακολούθησε στη φυλακή και ο δεύτερος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30.03.2026 06:51