search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:52
MENU CLOSE

Είστε διαρκώς κουρασμένοι; Αυτά είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε!

05.11.2016 07:54
Οκτώ σημάδια ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερο κάλιο  - Media

 

Μια από τις «ασθένειες» της εποχής είναι η αίσθηση διαρκούς κούρασης που πολλοί από εμάς νοιώθουν, παρά το γεγονός ότι -ενδεχομένως- δεν εργάζονται πολύ.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε καλό θα ήταν να αποφεύγετε μια σειρά από πράγματα τα οποία επιτείνουν ή και προκαλούν αυτή την άσχημη αίσθηση.

1. Δεν κοιμάστε αρκετά: ο ύπνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να «ξαναγεμίζουν οι μπαταρίες» του οργανισμού. Ανεπαρκής ύπνος συνεπάγεται διαρκή κούραση.

2. Δεν γυμνάζεστε για να κρατήσετε δυνάμεις: παρά το γεγονός ότι η άσκηση μπορεί να είναι κουραστική, αν ασκήστε για 20 λεπτά την ημέρα, τρεις μέρες την εβδομάδα, θα αισθάνεστε λιγότερο κουρασμένοι μέσα σε σύντομο διάστημα.

3. Δεν τρώτε πρωινό: το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, καθώς σας δίνει ενέργεια μόλις ξυπνήσετε και αυξάνει το οξυγόνο στον οργανισμό σας.

4. Δεν πίνετε αρκετό νερό: ο αφυδατωμένος οργανισμός είναι ένας κουρασμένος οργανισμός.

6. Δεν παίρνετε αρκετό σίδηρο: η σιδηροπενία στον οργανισμό, εκτός του ότι προκαλεί διάφορα προβλήματα, όπως τριχόπτωση, δημιουργεί και έλλειψη οξυγόνου στο αίμα.

7. Τρέφεστε με junk food: αυτές οι τροφές, εκτός του ότι είναι λιπαρές, περιέχουν και πολλή ζάχαρη, η οποία προκαλεί ξαφνικές ανόδους και πτώσεις στο σάκχαρο στο αίμα.

8. Δεν ξεκουράζεστε στις διακοπές: ορισμένοι εργαζόμενοι μεταφέρουν τη δουλειά τους και στις διακοπές, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε burnout τον οργανισμό.

9. Υπερκαταναλώνετε καφεΐνη: η καφεΐνη είναι ένα φυσικό διεγερτικό, ωστόσο η υπερκατανάλωσή της προκαλεί διαταραχή στον κύκλο του ύπνου σας και σας κουράζει περισσότερο.

10. Ξενυχτάτε τα Σαββατοκύριακα: η διαταραχή στον ύπνο που μπορεί να οδηγήσει η… κραιπάλη του Σαββάτου ενδεχομένως να σας προκαλέσει δυσκολίες να κοιμηθείτε την Κυριακή και να κάνει την Δευτέρα -και όλη την εβδομάδα- τσαγκαροδευτέρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:48