ΚΥΡΙΑΚΗ 28.09.2025 17:31
MENU CLOSE

Μαξίμου: «Πέμπτη φάλαγγα των δανειστών» ο Μητσοτάκης - Δυο οι επιλογές του στην ονομαστική

14.12.2016 18:55
 
Επίθεση με βαρύτατες εκφράσεις κατά της ΝΔ και προσωπικά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου.
 
Το πρωθυπουργικό γραφείο τύπου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η ΝΔ, για μια ακόμη φορά, συντάσσεται με τους πιο ακραίους από τους δανειστές -με τη φωνή του ΔΝΤ. Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί και πάλι ,ως η πέμπτη φάλαγγα των δανειστών, που σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία, συντάσσεται και στηρίζει τις πιο ακραίες φωνές».
 
Κατά το Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΝΔ «ζητιανεύει από τον κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ, εκλιπαρώντας για εξουσία, αδιαφορώντας για την κοινωνία που υποφέρει. Ο “πρόθυμος” κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο! Στην προσπάθειά του να αποτύχει η σημερινή κυβέρνηση ζητά ακόμα σκληρότερα μέτρα. Θα μείνει στην ιστορία ως ένας άλλος “Εφιάλτης”. Δεν έχει καταλάβει ότι θα αποτύχει και θα χάσει γιατί ο λαός θα τον κρίνει στο τέλος της τετραετίας. Στα δύσκολα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ταυτιστεί με τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της λιτότητας».
 
Τέλος, το πρωθυπουργικό γραφείο καλεί τη ΝΔ «να πει στους πολίτες ποια στάση θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Θα ψηφίσει υπέρ των φτωχών συνταξιούχων και κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου; Θα ψηφίσει υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, της κοινωνικής συνοχής και της σταθερότητας της χώρας;».

“Δυο επιλογές”

Συγκεκριμένα, οι πηγές της κυβέρνησης κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη και το κόμμα του ότι “συμπεριφέρονται ως πέμπτη φάλαγγα εντός της χώρας, εκπροσωπώντας τους δανειστές”. “Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα πέρα από την εκδικητική επιστροφή τους στην εξουσία, δίνοντας πιστοποιητικά υποτακτικότητας στους ακραίους κύκλους που επιθυμούν τη βύθιση της χώρας στο χάος της λιτότητας και της φτώχειας”, σημειώνουν.

Τονίζουν ότι “η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή χαράσσει δύο εναλλακτικές στον κ. Μητσοτάκη: Ή να καταψηφίσει τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, δηλώνοντας με παρρησία την άποψή του”. “Αν, όμως, η ΝΔ αποφασίσει να κάνει κωλοτούμπα και ψηφίσει τα μέτρα κοινωνικής στήριξης”, συμπληρώνουν, “να μην τολμήσει στη συνέχεια να επανέλθει στην καταστροφολογία περί εκτροχιασμού του προγράμματος από την κυβερνητική αυτή επιλογή”.

“Συμβουλεύουμε την ηγεσία της ΝΔ”, συνεχίζουν, “να διαβάσει και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Μοσκοβισί, στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), σύμφωνα με τις οποίες “οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα””. “Είναι, λοιπόν, σαφές”, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, “ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα, είναι εντός στόχων και οποιαδήποτε κίνηση κωλυσιεργίας βρίσκει αφορμή από την συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες”.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.09.2025 17:25
Exit mobile version