Ένας μηχανικός αεροσκαφών στην Οκλαχόμα ανακάλυψε 14 κιλά κοκαϊνης κρυμμένα μέσα στο ρύγχος ενός αεροσκάφους της American Airlines όταν αυτό προσγειώθηκε στο Μαϊάμι προερχόμενο από την Κολομβία, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αστυνομία.
“Ένας μηχανικός πήγε να ελέγξει τον χώρο με τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους…και η μόνωση του φάνηκε καινούργια. Την μετακίνησε και είδε ένα από τα πακέτα”, δήλωσε ο σερίφης.
Το αεροσκάφος τύπου Boeing 757 εκτελούσε πτήση από την Μπογκοτά προς το Μαϊάμι. Είχε προσγειωθεί στην Τούλσα για έλεγχο συντήρησης γιατί η βάση συντήρησης του αεροδρομίου στο Μαϊάμι είχε πολλή δουλειά, διευκρίνισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αρμόδια υπηρεσία επιβολής των νόμων και κανονισμών για τον έλεγχο των ναρκωτικών στις ΗΠΑ ερευνά το περιστατικό. Κανένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει.