Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
«Ο φίλος μου, που είναι πιλότος, μου έστειλε αυτή τη φωτογραφία… Σαουδάραβας πρίγκιπας αγόρασε εισιτήρια για τα 80 γεράκια του», έγραψε ο χρήστης του Twitter Αχμέτ Γιασάρ, αναρτώντας την εικόνα που «έσπασε» το ίντερνετ μέσα σε 24 ώρες, όπως υποστηρίζει.
Ο Γιασάρ δήλωσε ότι το αεροσκάφος που τα μετέφερε ήταν τύπου A330, το οποίο εκτελούσε πτήση με προορισμό την Τζέντα, μια πόλη στη Σαουδική Αραβία.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, τα πτηνά είναι όντως γεράκια και μάλλον δεν είναι ασυνήθιστο εκεί να βλέπεις πλούσιους να μεταφέρουν τα πουλιά τους με αεροπλάνο.
Το κυνήγι με τα γεράκια είτε η χρήση τους σε ανταγωνιστικά αθλήματα αποτελεί μία από τις μακροβιότερες παραδόσεις στην περιοχή, όπου τα γεράκια θεωρούνται ευοίωνα πτηνά. Για παράδειγμα, το Άμπου Ντάμπι διαθέτει το δικό του νοσοκομείο για γεράκια.
Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Etihad, Qatar και άλλες, επιτρέπουν την επιβίβαση γερακιών με το επιπλέον κόστος άνω των 630 δολαρίων για κάθε πτηνό, αναλόγως με τον προορισμό.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.