search
ΔΕΥΤΕΡΑ 02.02.2026 04:29
MENU CLOSE

Γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ με την παλιά διαδικασία έως τέλος Μαρτίου – Όλες οι λεπτομέρειες

04.03.2017 18:20
Γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ με την παλιά διαδικασία έως τέλος Μαρτίου - Όλες οι λεπτομέρειες - Media

 

Γυαλιά οράσεως με την παλιά διαδικασία θα μπορούν να προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μέχρι 31 Μαρτίου.

Η Διοίκηση του Οργανισμού παρέτεινε για άλλη μια φορά την ημερομηνία έναρξης του νέου συστήματος, καθώς δεν έχει κατορθώσει ακόμη να έρθει σε συμφωνία με τους οπτικούς.

Να σημειωθεί ότι οι Σύλλογοι των Οπτικών αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ καθώς φοβούνται πως ο Οργανισμός εκτός των άλλων δε θα αποπληρώνει τα χρέη του προς τον κλάδο.

Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ χρωστά 3 εκατ. ευρώ από τα τέλη του 2009 στους επαγγελματίες του κλάδου, από τα οποία θα λάβουν τελικά 2.5 εκ., καθώς οι περισσότεροι συμφώνησαν με κούρεμα πάνω από 10% (με δήλωση παραίτησης από ένδικα μέσα και από απαιτήσεις τόκων υπερημερίας).

Ο κλάδος παραμένει αντίθετος στη σύναψη συμφωνίας με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς θεωρεί ότι μια δεσμευτική σύμβαση θα καταστρέψει τους επαγγελματίες οι οποίοι δεν παρέχουν υπηρεσίες αλλά προϊόντα.

Γι’ αυτό και οι δικαιούχοι γυαλιών οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να ακολουθούν την παλαιά διαδικασία αποζημίωσης όπως ίσχυε έως 31/12/2016 αφού παρατείνεται έως τις 31/03/2017.

Πηγή: healthreport.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 02.02.2026 01:31