ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:40
MENU CLOSE

Η Google φέρνει τεράστια αλλαγή στο internet

13.03.2017 17:35

 

Το CAPTCHA είναι μια μέθοδος ανάποδης διαπίστωσης τεχνητής νοημοσύνης, καθώς τα ρομποτ που διατρέχουν το internet δεν μπορούν να λύσουν το -κατά τα λοιπά- απλό παζλ και έτσι αποκλείονται από τα σάιτ που το χρησιμοποιούν ως αντίμετρο για spam ή άλλα ενοχλητικά συμπτώματα.

Ωστόσο, το CAPTCHA είναι ενοχλητικό και για τους χρήστες, καθώς, επειδή εξελίσσονται τα ρομπότ, η μέθοδος αυτή προστασίας έχει γίνει όλο και πιο σύνθετη. Η Google, λοιπόν, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η ενόχληση αυτή για τους χρήστες λαμβάνει τέλος.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία CAPTCHA είναι πλέον τόσο εξελιγμένη που θα μπορεί από μόνη της να κρίνει αν δέχεται αίτημα από άνθρωπο ή ρομπότ και να δρα αναλόγως: αν είναι άνθρωπος θα του επιτρέπει να εισέρχεται στον ιστοχώρο και αν είναι ρομπότ θα του επιβάλλει τη βάσανο του παζλ.

Ήδη, η τεχνολογία επιτρέπει την είσοδο σε σάιτ με ένα απλό τικ σε κουτάκι δίπλα στη φράση «Είμαι άνθρωπος» ή «Δεν είμαι ρομπότ» και σύμφωνα με την Google, ακόμα και αυτή η απλή κίνηση αναμένεται να καταργηθεί σύντομα, καθώς τα ίδια τα σάιτ θα διαπιστώνουν αν ο χρήστης είναι άνθρωπος ή ρομπότ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:39
Exit mobile version