ΔΕΥΤΕΡΑ 27.10.2025 00:58
MENU CLOSE

Εκτός φυλακής ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βραζιλίας-Κατηγορείται για διαφθορά

29.04.2017 05:44

 

Ο Μπατίστα προφυλακίστηκε την 30ή Ιανουαρίου, μετά την οικειοθελή επιστροφή του στη Βραζιλία από τη Νέα Υόρκη, όπου παρέμενε επί τέσσερις ημέρες ενώ καταζητείτο. Αναμένεται να προσαχθεί σε δίκη μαζί με έναν πρώην κυβερνήτη της Πολιτείας Ρίο ντε Τζανέιρο που φέρεται να δωροδοκήθηκε με εκατομμύρια δολάρια από τον μεγιστάνα.

Ο δικαστής έκρινε πως παρότι είναι πολύ σοβαρά, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Μπατσίστα δεν συμπεριέλαβαν βία ή απειλές σε άλλους και άρα δεν ήταν δικαιολογημένη η συνέχιση της προφυλάκισης του μεγιστάνα όσο προχωρά η διαδικασία.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούν τον Μπατσίστα, τον πρώην κυβερνήτη Σέρζιο Καμπράλ και άλλα επτά πρόσωπα για διαφθορά και φοροδιαφυγή με την αξιοποίηση υπεράκτιων εταιρειών-βιτρινών.

Πριν από πέντε χρόνια ο Άικε Μπατίστα, 60 ετών σήμερα, είχε περιουσία που ξεπερνούσε τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια και συγκαταλεγόταν στους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Εισαγγελείς κατηγορούν τον Μπατίστα ότι κατέβαλε 16,5 εκατομμύρια στον πρώην κυβερνήτη Καμπράλ προκειμένου οι εταιρείες του να εξασφαλίσουν εξαιρετικά προσοδοφόρες κρατικές συμβάσεις από την Πολιτεία.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.10.2025 00:49
Exit mobile version