ΔΕΥΤΕΡΑ 24.11.2025 17:03
MENU CLOSE

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Ένας νεκρός

06.07.2017 12:53

 

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (PHIVOLCS) ανακοίνωσε πως αναμένονται μετασεισμοί, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί τσουνάμι μετά τον σεισμό αυτό των 6,5 βαθμών που έγινε διαίτερα αισθητός στις πόλεις Τζάρο και Κανάνγκα της επαρχίας Λέιτε.

Η βουλευτής της εν λόγω επαρχίας Λούσι Τόρες-Γκόμες δήλωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πως η Κανάνγκα έχει «πληγεί σοβαρά».

«Υπάρχουν ρωγμές στους δρόμους και σε μερικές περιοχές αναφέρθηκαν κατολισθήσεις», δήλωσε η βουλευτής στο ANC News Channel, προσθέτοντας πως κατέρρευσε επίσης ένα κτίριο.

«Οι μετασεισμοί είναι κι αυτοί αρκετά ισχυροί», δήλωσε.

Το αμερικανικό Παρατηρητήριο Γεωφυσικής (USGS) είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,9 βαθμοι και πως έπληξε την περιοχή νοτιοδυτικάτης πόλης Τακλομπάν, μία από τις περιοχές που είχαν πληγεί περισσότερο το 2013 από έναν τυφώνα.

Η δήμαρχος της Τακλομπάν, η Κριστίνα Ρομουάλντες, δήλωσε πως δεν έχει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές στην περιοχή της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 24.11.2025 16:58
Exit mobile version