search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:24
MENU CLOSE

Δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή στον Ανδρέα Γεωργίου

01.08.2017 09:14
Γιώργος Γεωργίου: «Από τον τζόγο καταστράφηκε η οικογένειά μου» (Video) - Media

Δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος για τις οποίες κρίθηκε από μηδενική βάση καθώς σε πρώτο βαθμό ομόφωνα είχε αθωωθεί για το σύνολο των αδικημάτων. 

Το Δικαστήριο μάλιστα δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας Λάμπρου Πατσαβέλλα. 

Ο εισαγγελέας τόνισε πως η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο τον καταδίκασε γιατί δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο 2010.Αντίθετα τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ καθώς και από το σκέλος εκείνο που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο ΔΝΤ για λίγους μήνες ταυτόχρονα με την.άσκηση των κααθηκόντων του στην ΕΛΣΤΑΤ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34