Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι οι κουρδικές αρχές στο Ιράκ θα πληρώσουν το τίμημα για την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος της ανεξαρτησίας, στην διεξαγωγή του οποίου, ήταν αντίθετες οι ξένες δυνάμεις.
Οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ υποστήριξαν μαζικά την ανεξαρτησία τους, στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των γειτονικών χωρών.
Οι γειτονικές του Ιράκ, χώρες, είχαν προειδοποιήσει ότι το δημοψήφισμα θα προκαλέσει τάσεις απόσχισης των Κούρδων εντός των συνόρων τους, πυροδοτώντας νέες διαμάχες.
“Δεν συγκροτούν ένα ανεξάρτητο κράτος, αλλά ανοίγουν μία πληγή στην περιοχή, γυρνώντας το μαχαίρι μέσα σε αυτή,” είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος (AKP) στην πόλη Θεοδοσιούπολη, στα ανατολικά της Τουρκίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.