Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Βαρουφάκης και ο Γερμανός ευρωβουλευτής, Φάμπιο Ντεμάζι, ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγκάσει την ΕΚΤ να αποκαλύψει το νομικό σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η απόφαση.
«Περιορίζοντας την ρευστότητα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα για να αναγκάσει τις περικοπές στις συντάξεις, στις αυξήσεις φόρων και τις ιδιωτικοποιήσεις σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, η ΕΚΤ παραβίασε την εντολή της» σημείωσε ο κ. Ντεμάζι.
Μετά την απόρριψη του αιτήματος τους από την ΕΚΤ, οι κύριοι Βαρουφάκης και Ντεμάζι στράφηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο έγγραφο.
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ ανέφερε πως η νομική εκτίμηση προηγήθηκε της απόφασης για πάγωμα της χρηματοδότησης κατά τουλάχιστον δύο μήνες. Η ΕΚΤ αποφάσισε να μην την αποκαλύψει για να προστατέψει τους νομικούς της συμβούλους και τις εσωτερικές της διαβουλεύσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.
«Υπάρχει ένα ύψιστο δημόσιο συμφέρον στο να γνωρίζουμε μέχρι ποιο σημείο η ΕΚΤ ζύγισε διαφορετικούς στόχους μεταξύ τους και πως οι ίδιοι και οι νομικοί τους σύμβουλοι ερμήνευσαν το νομικό πλαίσιο» αναφέρει στη μήνυση ο δικηγόρος των καταγγέλλοντες.
Πηγή: Euro2day