ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:49
MENU CLOSE

Κομισιόν: Έτοιμοι να ενισχύσουμε τα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας λόγω μεταναστευτικού

04.05.2018 12:28

  

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, κατά τη σημερινή ενημέρωση προς τον Τύπο, η κ. Μπερτό είπε πως η Επιτροπή είναι ενήμερη και πως, πράγματι, τον τελευταίο μήνα υπήρξε αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Σημείωσε πως η Επιτροπή και οι αρμόδιοι ευρωπαϊκοί οργανισμοί κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή είναι έτοιμη να ενισχύσει τη στήριξή της στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Ανέφερε, επίσης, ότι για το θέμα αυτό, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχει έρθει σε επαφή με τις τουρκικές και τις ελληνικές αρμόδιες Αρχές.

Εξάλλου, ερωτηθείσα σχετικά με την επιστολή που είχε στείλει τον περασμένο Μάρτιο ο Ολλανδός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τον κ. Αβραμόπουλο, επιστολή στην οποία ανέφερε ότι περισσότεροι από τους μισούς μετανάστες που φτάνουν στην Ολλανδία δεν έχουν καταγραφεί, η Ν. Μπερτό απάντησε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, οι ελληνικές και ιταλικές Αρχές καταγράφουν το 100% των μεταναστών που φτάνουν στα hotspot, λαμβάνοντας παράλληλα τα δακτυλικά τους αποτυπώματα με ψηφιακή μορφή.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι τόσο η Επιτροπή, όσο και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές παρακολουθούν πολύ στενά την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Τέλος, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου, η Ν. Μπερτό είπε ότι γίνονται όλες οι προετοιμασίες για να κατατεθεί από τη βουλγαρική Προεδρία η σχετική πρόταση και να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:49
Exit mobile version