ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Fomula 1 τώρα και για γυναίκες

10.10.2018 15:32

 

Το γυναικείο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεκινά το 2019 και υποστηρίζεται από πολλά μεγάλα ονόματα του αθλήματος όπως τον 13 φορές πρωταθλητή Ντέιβιντ Κούλθαρντ και τον επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull Άντριαν Νιούγει.

Σύμφωνα με τον Κούλθαρντ, οι άντρες και οι γυναίκες μπορούν πολύ εύκολα να αναμετρηθούν επί ίσοις όροις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ συμπλήρωσε πως με την υπάρχουσα δομή δεν μπορούν να αναδειχθούν τα γυναικεία ταλέντα.

«Αν θες μία ριζική αλλαγή στο αποτέλεσμα, πρέπει να κάνεις ριζικές αλλαγές στη διαδικασία. Η γυναικεία Formula είναι μία τέτοια αλλαγή και δημιουργεί ευκαιρία να έρθουν γυναικεία ταλέντα στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό».

Ο Νιούγει, ο οποίος έχει σχεδιάσει αυτοκίνητα που έχουν κερδίσει 20 τίτλους, για την McLaren και τη Red Bull, πρόσθεσε «Έχω αντίληψη των συστατικών ενός τοπ οδηγού Formula, η «αντρίλα» δεν είναι ένα από αυτά. Γι αυτό και πιστεύω πως ο μόνος λόγος που τόσα χρόνια οι γυναίκες δεν ανταγωνίζονται τους άντρες, είναι πως δεν τους δίνεται η ευκαιρία».

Ο στόχος του γυναικείου πρωταθλήματος είναι να προσελκύσει τουλάχιστον 20 από τις κορυφαίες οδηγούς προκειμένου να διαγωνιστούν για το έπαθλο του 1,5 εκατ. δολαρίων σε 6 διαφορετικά σιρκουί της Ευρώπης. Τα οχήματα θα δοθούν από τους διοργανωτές.

 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:49
Exit mobile version