search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:24
MENU CLOSE

Formula 1: Επίσημη Καταγγελία κατά του Κρίστιαν Χόρνερ στη FIA για ανάρμοστη συμπεριφορά

18.03.2024 11:50
Christian Horner

Επίσημη καταγγελία κατά του επικεφαλής της Red Bull στη Formula 1 για ανάρμοστη συμπεριφορά κατέθεσε στη FIA μια γυναίκα.

Πρόκειται για την τρίτη καταγγελία κατά του βρετανού τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC, η πρώτη καταγγελία σε βάρος γυναίκας υπαλλήλου έγινε στην τηλεφωνική γραμμή δεοντολογίας και συμμόρφωσης της FIA στις 2 Φεβρουαρίου. Η καταγγέλλουσα ζήτησε από τη FIA να εξετάσει τα λεγόμενά της, εκφράζοντας τον φόβο ότι η Red Bull θα επιχειρούσε ενδεχομένως να το «κουκουλώσει». Η δεύτερη καταγγελία έγινε στις 6 Μαρτίου αναφερόταν στην πρώτη και προειδοποιούσε ότι ο πληροφοριοδότης θα ενημερώσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η δήλωση της FIA

«Οι έρευνες και οι καταγγελίες διαχειρίζονται από τον αρμόδιο αξιωματικό συμμόρφωσης και, όπου κρίνεται απαραίτητο, από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Και τα δύο σώματα λειτουργούν αυτόνομα, εξασφαλίζοντας αυστηρή εμπιστευτικότητα καθ’ όλη τη διαδικασία», ανέφερε σε δήλωσή της η FIA.

Εκπρόσωπος της Red Bull Racing δήλωσε πως η ομάδα δεν έχει ενημερωθεί για την καταγγελία και προτίμησε να μη σχολιάσει περαιτέρω. Ωστόσο, έγινε -όπως έχει γίνει γνωστό- ο 50χρονος Χόρνερ αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

Η επίσημη καταγγελία της γυναίκας προς τη FIA ακολούθησε την απόφασή της να εφεσιβάλει την απόρριψη της καταγγελίας της από τη Red Bull, μετά από έρευνα που διεξήχθη από ανεξάρτητο δικηγόρο. Η Red Bull την ανέστειλε προσωρινά από τα καθήκοντά της την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι κατηγορίες κατά του Χόρνερ έγιναν γνωστές στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ η έρευνα για τη συμπεριφορά του είχε ξεκινήσει σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα. Η Red Bull ανέθεσε την έρευνα σε εξωτερικό δικηγόρο, και μετά την υποβολή της έκθεσής του, η εταιρεία αποφάσισε να την απορρίψει.

Η υπόθεση αποτελεί το επίκεντρο μιας εσωτερικής αντιπαράθεσης μέσα στη Red Bull, περιλαμβάνοντας τον Χόρνερ, τον Χέλμουτ Μάρκο, τον τρεις φορές πρωταθλητή του κόσμου Μαξ Φερστάπεν και τον πατέρα του Γιος, τον μάνατζερ του Φερστάπεν, Ρέιμοντ Βερμούλεν, και τους δύο μεγαλομέτοχους της εταιρείας, τον Όλιβερ Μίτζλαφ από την αυστριακή πλευρά και τον Σαλέρμ Γιοβίντια από την ταϊλανδέζικη.

Διαβάστε επίσης:

Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής υπέστη επιληπτικό σοκ και κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα (Video/Photo)

Τένις: Η Μαρία Σάκκαρη εδραιώθηκε στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης – Οριακά εκτός ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Τουρκία: Άγριο ξύλο οπαδών της Τραμπζονσπόρ με παίκτες της «Φενέρ» – Ασύλληπτες εικόνες βίας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:22